Kick That Ass-Award 2019 voor Studio MackKick That Ass-Award 2019 voor Studio Mack
Back Back Nieuws

Kick That Ass-Award 2019 voor Studio Mack

21 oktober 2019

De Kick That Ass-Award 2019 is dit jaar gewonnen door Studio Mack. De Kick That Ass-Award wordt jaarlijks tijdens Dutch Design Week uitgereikt aan een afstudeerder van Design Academy Eindhoven die het afstudeerjaar heeft gebruikt om -ongeacht adviezen of opdrachten- binnen zelf gestelde kaders een authentiek werk te maken. De award is een initiatief van ontwerper Maarten Baas en wordt ondersteund door Lowlands.

Award zonder criteria

De Kick That Ass-award is een uitzondering op de veelheid van eisen en verwachtingen waaraan de studenten in hun examenjaar moeten voldoen. De award kent geen criteria. Er hoeft geen diepgravend onderzoek aan vooraf te gaan en geen oplossing voor een probleem te worden gevonden. Het hoeft geen betere wereld te beloven en het hoeft geen revolutionaire materialen te bevatten. Het werk hoeft niet eens een functie te hebben.

Subjectieve jury

Een waardig Kick That Ass-project straalt van de energie, het werkplezier, de urgentie en de eigenheid uit die de student erin heeft gelegd. En guess what: vaak zijn dit de meest revolutionaire, diepgravende, probleemoplossende en met een beetje mazzel zelfs functionele projecten. Een uiterst subjectieve jury – award initiator Maarten Baas en de winnaar van het voorgaande jaar – bepaalt de winnaar. Lowlands stelt een geldprijs van €2.500,- ter beschikking en plaatst het project prominent op Lowlands. Daarnaast ontwerpt de winnaar de bokaal voor de opvolger.

Sea you there

Het duo Puck van Iersel en Maarten de Bruijne, opererend onder de naam Studio Mack is de winnaar van dit jaar. Hun film 'Sea you there' is een klein verhaal over twee bevlogen wetenschappers die een wetenschappelijk raadsel oplossen. De jury was unaniem lovend over de vervreemdende en authentieke film waarin de kijker gedurende 8 minuten wordt meegenomen in het mysterie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!