Kerstpakketten trends voor 2019Kerstpakketten trends voor 2019
Back Back Nieuws

Kerstpakketten trends voor 2019

06 december 2019

Het einde van het jaar komt in zicht, en dat betekent ook dat het weer tijd is om kerstpakketten samen te stellen. Kerstpakketten geven werknemers het gevoel dat ze gewaardeerd worden, wat weer goed is voor werkplezier en efficiëntie. Maar wat zijn tegenwoordig de trends op het gebied van kerstpakketten? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Gezonde levensstijl

Steeds meer mensen zijn bezig om bewuster en gezonder te leven. Het nieuwe jaar markeert voor veel mensen een nieuwe start, en goede voornemens horen daar ook bij. Het geven van een gezond kerstpakket speelt goed in op deze trend. In plaats van een luxe kerstpakket vol lekkers te geven, kiezen steeds meer werkgevers ervoor hun pakketten te vullen met verantwoorde, gezonde producten. Ook het geven van fairtrade kerstpakketten wordt steeds populairder. Hiermee laten bedrijven zien waar ze voor staan, en kunnen werknemers zonder schuldgevoel genieten van de producten.

Themapakketten

Ook wordt het steeds gebruikelijker om themapaketten te geven. Denk bijvoorbeeld aan een pakket met benodigdheden voor een vrouwenweekend, of een pakket vol ingrediënten voor een Italiaanse avond. Daarnaast is ook het sportpakket in opkomst. Dit originele kerstpakket bevat geen lekkere dikmakers, maar bijvoorbeeld een springtouw, sporthanddoek of een cadeaubon die te besteden is bij sportzaken. Dit type pakket sluit mooi aan bij de gezonde leefstijl trend, en is een steeds vaker geziene keuze.

Ontspanningspakketten

Stress en een hoge werkdruk zorgen voor steeds meer verzuim op de werkvloer. Niet zo gek dus dat steeds meer werkgevers een ontspanningspakket samenstellen voor 2019. Een ontspanningspakket draagt bij aan de balans tussen lichaam en geest, en zorgt voor beter uitgeruste werknemers.
Het is tegenwoordig mogelijk zelf een kerstpakket samen te stellen met bijvoorbeeld badschuim, biologische thee en etherische oliën, of om een cadeaubon te geven die besteed kan worden aan een dagje wellness of een ontspannende massage.

Vitaliteit

Anno 2019 is het steeds gebruikelijker een kerstpakket te geven dat bijdraagt aan de vitaliteit van de werknemer. Fittere en meer uitgeruste werknemers werken harder, zijn gemotiveerder en kunnen zich beter concentreren. Dit leidt tot minder verzuim, en meer werkplezier. Een win-win situatie dus!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!