Back Back Nieuws

Kerstcircus Ahoy trekt kleine 40.000 bezoekers

29 december 2014
Het zit er op voor Kerstcircus Ahoy. Tijdens de Grande Finale, zondag 28 december, klonk voor de laatste keer een daverend applaus voor de, uit 16 verschillende landen afkomstige, artiesten. De zestien voorstellingen die gepresenteerd werden, trokken in totaal bijna 40.000 bezoekers, ruim 10% méér dan vorig jaar. Ook de gemiddelde bezetting per voorstelling steeg opmerkelijk, mede door de publicitaire aandacht die de landelijke media vooraf besteedde aan met name de wilde dieren act. Al met al kan worden vastgesteld dat het Rotterdamse kerstcircus, zelfs in deze economisch wat lastige tijden, een zeer gewild uitje blijft voor jong en oud.

Leeuwen act Kid Bauer
Zowel bij media als bij publiek was de leeuwen act van Kid en Namayca Bauer zeer in trek. Naast de landelijke dagbladen haalden het kerstcircus en de leeuwen van Bauer zelfs het RTL Nieuws en het NOS Journaal. Gezien de laatste ontwikkelingen binnen de regelgeving (Staatssecretaris Dijksma wil een verbod op wilde dieren in het circus) is de kans groot dat de leeuwen voor het laatst te zien waren in Kerstcircus Ahoy. Fernand Banning, al 36 jaar vaste circusproducent van het Rotterdamse circus stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken: ‘Ik ben erg teleurgesteld ja. Ik snap dat de overheid grip op de circusdieren wil houden. Maar waarom een verbod? Stel strenge richtlijnen in, controleer en handhaaf ze. Ik contracteer zelf alle acts en steek er mijn hand voor in het vuur dat de dieren uitermate goed verzorgd worden’, aldus Banning.

Familieband 
Met een stukje weemoed keerden alle artiesten zondagmiddag terug naar hun woonplaats. In de afgelopen weken is de onderlinge band uitgegroeid tot een ware familieband. Een verbondenheid waar Kerstcircus Ahoy zo om bekend staat en die het mede zo aantrekkelijk maakt voor de artiesten om af te reizen naar Ahoy. Circusproducent Banning heeft gastvrijheid hoog in het vaandel. Ieder jaar zorgt hij voor een warm onthaal in de artiestenfoyer, van een gezamenlijk avondmaal tijdens de repetities tot aan een feestelijk Kerstbuffet in de artiestenfoyer op 1e en 2e Kerstdag. Volgend jaar viert Kerstcircus Ahoy haar 45e jubileum van 18 tot en met 27 december.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!