Kerstcircus Ahoy beleeft topeditieKerstcircus Ahoy beleeft topeditie
Back Back Nieuws

Kerstcircus Ahoy beleeft topeditie

02 januari 2018

Afgelopen zaterdag vond de laatste voorstelling van Kerstcircus Ahoy 2017 plaats. In totaal passeerden ruim 43.000 bezoekers de poorten van Ahoy om te genieten van het jaarlijkse familiespektakel. Dat is ruim 10.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Met een gemiddelde bezetting van meer dan 90% van de tribunes kan vastgesteld worden dat Kerstcircus Ahoy een bijzonder populair gezinsuitje in de kerstperiode is en blijft. 

Bijzondere première

Voorafgaand aan de 15 shows van de 47ste editie van het oudste kerstcircus van Nederland was er een speciale voorstelling. De eerste gasten waren namelijk 1.500 bewoners, begeleiders en mensen uit de thuiszorg van zorginstelling Laurens. Een groot aantal bussen kon eenmalig parkereen in een van de beurshallen van Ahoy, zodat het nog maar een klein stukje was voor de vele senioren met rolstoelen en rollators naar hun plekken rondom de piste in het Ahoy Theater. De ouderen werden er getrakteerd op een bijzondere première en genoten zichtbaar.

Lovende reacties

Oorverdovend was het applaus voor de gevarieerde voorstelling die, voor de 39ste keer, door circusproducent Fernand Banning werd samengesteld. 'Bijzonder veel bijval was er onder andere voor het razendsnelle trapezenummer van het Amerikaanse Duo Daring Jones', vertelt de troste organisatie. 'Ook voor de adembenemende balansact van het Hongaarse trio The Astronauts en voor het ongelooflijke staaltje van beheersing, kracht en souplesse van het Oekraïense Duo Kvas. De Russische clowns Stoliarov bewezen waarom ze voor deze editie waren teruggevraagd met hun knappe, kolderieke capriolen en last-but-not-least werden ook de dieren begroet met vele oh's en ah's: van de pony's en prachtige volbloed Friezen van Sandro Frank, tot de verbazingwekende lama's en kamelen van Angelo Frank en het stuntrijdersteam te paard van Troupe Assa uit Frankrijk.' Op de maten van James Bond klassieker 'Live And Let Die' gespeeld door het live orkest van Ingrid Schwarz en een laatste vraag om 'Uw applaus' van spreekstalmeester Sylvia Schuyer kwam er een mooi slot aan een mooie editie van Kerstcircus Ahoy. 

De 48e editie van Kerstcircus Ahoy vindt plaats van 22 tot en met 30 december 2018.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!