Keep on playing: interactief opschakelen naar het nieuwe jaarKeep on playing: interactief opschakelen naar het nieuwe jaar
Back Back Nieuws

Keep on playing: interactief opschakelen naar het nieuwe jaar

22 december 2022

Shimano Europe (bekend van de fietsonderdelen, accessoires en hengelsportartikelen) sloot 2022 af met een spetterend eindejaarsfeest. Een feest waarover binnen Shimano nog lang wordt nagepraat. Niet alleen de deelnemers waren unaniem laaiend enthousiast over de show, ook de door East Side (concept en productie) tot grote hoogte gedreven technische partners Invitado (platform) en NXT studios (AV) kijken vol trots terug op dit enerverende personeelsevent.

Hoe creëer je een onvergetelijk online event, waarbij de grens tussen online en live vervaagt? En waarbij alle medewerkers van Shimano Europe écht meedoen en plezier hebben? East Side vond de oplossing in een interactief bordspel op een levensgrote LED-vloer, met de vijf Shimano Executive Committee-leden als fysieke pion in de studio. 

Elke pion vertegenwoordigde de willekeurig ingedeelde online achterban van Shimano-collega’s. En om de stem van het online team extra goed te laten horen in de studio, assisteerden vijf sidekicks, bevlogen acteurs van Act Inc., de Exco-leden.

Inhoud en fun in mooie balans

Alle spelvragen linkten met een tv-waardige knipoog naar Shimano. Verrassende AV-content van Bedrijfstelevisie en veel onverwachte props zorgden voor hilariteit, zowel online als in de studio.

De spektakelshow stond onder de bezielende leiding van showhost Karl Raats en werd op maat omlijst door live muziek van De Jongens van Je Weet Wel. Het uur vloog voorbij!

‘Het event van het jaar’

‘Voor onze studio was dit verreweg het leukste event van het jaar’, aldus Bas Meuleman van NXT studios. ‘Voor mij als regisseur is het heerlijk om uit te mogen pakken met veel camera’s, een LED-vloer, een mooi decor en fantastische content. En niet te vergeten een programma vol humor en verrassingen. De samenwerking met het team van East Side en alle partners verliep heel prettig. En… dit programma had qua uitstraling primetime op landelijke televisie niet misstaan.’

Interactie per team

Invitado voegde speciaal voor ‘Keep on playing’ drie gloednieuwe toepassingen toe aan het succesvolle eventplatform Transmisión Livestreams. Daarmee werd de interactie met de thuisspelers optimaal benut. Van de virtuele teams werden de online teamgenoten via de eigen webcam in een teammatrix in beeld gebracht. Elk team beschikte binnen het platform bovendien over een per team afgeschermde teamchat voor overleg. En de pollresultaten, waarmee de Shimano-collega’s vanuit huis hun spelers in de studio ondersteunden, werden – eveneens uitgesplitst per team – in de uitzending getoond. ‘Deze nieuwe functionaliteiten zijn vanaf nu inzetbaar voor elk event dat via ons platform wordt gehouden,’ aldus Rik Verdonschot, project manager bij Invitado.

Het draait om het resultaat

Kim Edwards, Corporate Communicatie Manager Shimano Europe: ‘East Side – ik noem ze al jaren “de dames van de leuke ideeën” – heeft weer een topprestatie voor ons geleverd. De energie en bevlogenheid in het voortraject kwamen optimaal tot hun recht op de productiedag zelf, zowel in de show als in de crew. De reacties van mijn Shimano-collega’s, die massaal meededen, zijn hartverwarmend. We kijken terug op een geweldige Shimano-waardige afsluiting van het jaar.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!