Kasverhuur heeft voor ieder weertype dé oplossing Kasverhuur heeft voor ieder weertype dé oplossing
Back Back Nieuws

Kasverhuur heeft voor ieder weertype dé oplossing

13 juli 2023

Het weer is voor organistoren van onder meer festivals en andere zomerse evenementen in de buitenlucht een factor waar je 0,0 invloed op hebt, maar waar je wel rekening mee moet houden.  En dan hebben we ook nog te maken met klimaatverandering, waardoor er steeds vaker sprake is van veranderlijk weer. En daar komt Kasverhuur om de hoek kijken. Met hun glazen overkappingen, die zowel waterdicht zijn als een unieke schaduwplek vormen, hebben ze voor ieder weertype een praktische oplossing. Daarnaast heb je als organisator ook meteen een echte blikvanger.

Glazen overkapping

Kassen worden vaak geassocieerd met warmte, maar het tegendeel is waar. 

‘Wij kunnen de overkappingen beglazen met normale ruiten, zoals je van ons gewend bent of met wit gecoat glas wat juist warmte afweerd en schaduw creëert. Als je dit combineert met bijvoorbeeld een vernevelinrichting, wat nog eens voor extra verkoeling zorgt, hebt je de ideale afkoelplek voor je event’, vertelt eigenaar van Kasverhuur Barry van Leeuwen. En dat is goed nieuws nu we ook deze zomer voor vertier weer massaal festivals bezoeken of naar de plaatselijke feestweek trekken. Niet alleen voor een verkoelende plek in de schaduw, maar ook voor een zomerse plensbui is een kas van kasverhuur met een glazen overkapping de oplossing. De kas is waterdicht en dus een fijne plek om even te schuilen om vervolgens weer lekker buiten in droge kleren verder te kunnen feesten.

Eyecatcher

Daarnaast zorgt een glazen overkapping ook nog voor een mooie eyecatcher voor ieder festival of ander (zomers) event in de openlucht. Een kas geeft immers het gevoel van een serre, een huiselijk, warm en gezellige plek om lekker een hapje en drankje te nemen. Op onder meer Rock Werchter, het grootste muziekfestival van België, het Amsterdamse ZeeZout Festival en DGTL maakten bezoekers al kennis met dit mooie concept van Kasverhuur.

Verhoogde kas zonder ondervloer

Barry: ‘De overkappingen kunnen ook hoger gebouwd worden dan onze normale kassen wat een ruimer gevoel geeft. De goothoogte is bij de overkappingen drie meter en dat geeft zo ook genoeg ruimte om een feestje in te bouwen. De overkappingen kunnen in tegenstelling tot onze normale kassen zonder ondervloer geplaatst worden. Alle overkappingen van Kasverhuur bestaan 100% uit veiligheidsglas en alle materialen worden volledig gerecycled. En wat te doen bij onverwacht slecht weer? Ook daar kunnen ze bij Kasverhuur snel op inspelen. ‘We kijken dan op het laatste moment of er misschien toch nog enkele gevels geplaatst kunnen worden om zo extra bescherming tegen de weerselementen te bieden.’  Kortom, met een glazen overkapping van Kasverhuur zorg je voor een unieke oplossing tegen de weerselementen bij zowel hitte als regen. 

Kasverhuur: specialist in verhuur van kassen van echt glas

Transparante en originele ruimtes voor binnen en buiten. Voor beurzen, pop-up ruimtes, festivals, bruiloften, expositieruimte, horeca-uitbreiding of anders! De kassen hebben een modulair opzet, waarmee Kasverhuur een grote verscheidenheid aan formaten kan creëren. Kasverhuur is een familiebedrijf met 30 jaar ervaring.

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!