Kasteel Engelenburg onder de vleugels van EHM GroupKasteel Engelenburg onder de vleugels van EHM Group
Back Back Nieuws

Kasteel Engelenburg onder de vleugels van EHM Group

01 februari 2023

Het exclusieve Kasteel Engelenburg in het Gelderse Brummen is sinds deze maand onderdeel van EHM Group. De nieuwe eigenaar zal flink gaan investeren in het eeuwenoude chateau met als doel het bereiken van de absolute top op gebied van gastvrijheid en gastronomie. 

Ander level van hospitality

Eind dit jaar/begin volgend jaar is het precies 450 jaar geleden dat de eerste bewoner van Kasteel Engelenburg het landgoed betrok. Na een roemruchte geschiedenis is het sinds 1988 in gebruik als hotel. Het kasteel biedt 41 kamers & suites, een exclusief restaurant, diverse bars & lounges, een wijnkelder, terrassen, conferentie- en feestzalen. Op het 48 hectare grote landgoed is tevens een 9-holes golfbaan gevestigd.

‘In de bijna 35 jaar dat Kasteel Engelenburg gasten verwelkomt, heeft het bedrijf de term hospitality een nieuwe invulling gegeven. Generaties hebben hier ultiem genoten van de bijzondere service, de culinaire betoveringen en de schitterende locatie. Ik ben er oprecht trots op dat onze onderneming de eer wordt gegund om dit erfgoed te mogen voortzetten’, aldus Bas Tolmeijer, Managing Director van EHM Group. 

Frisse plannen

De nieuwe eigenaar van Kasteel Engelenburg is ambitieus over het volgende hoofdstuk in de historie van het landgoed. Bas Tolmeijer: ‘Op dit moment zijn we bezig met brainstormen en schetsen aan de precieze conceptuele invulling. Het definitieve plan zal dit voorjaar gestalte moeten krijgen, waarna we het interieur van het hoofdgebouw zullen vernieuwen, de kamers renoveren en de zalen moderniseren. Verder willen we het restaurant, onder leiding van chef Edwin Franken, begeleid door voormalig chef Niels Minkman, opnieuw lanceren op een nog hoger culinair niveau.’

Soepele transitie

EHM Group zal worden bijgestaan door de scheidende kasteelheer. Bas Tolmeijer: ‘Met Anton hebben we een speciale constructie uitgewerkt waarbij hij participeert in het moederbedrijf. Hij zal zijn expertise en ervaring van vier decennia met ons delen en meedenken op strategisch vlak: zowel voor Kasteel Engelenburg als bij onze andere bedrijven.’ 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!