Kabinet beslist maandag 2 augustus over evenementenKabinet beslist maandag 2 augustus over evenementen
Back Back Nieuws

Kabinet beslist maandag 2 augustus over evenementen

29 juli 2021

Het kabinet is van plan maandag 2 augustus een besluit te nemen over evenementen zonder overnachting, terwijl in eerste instantie was aangekondigd dat dit pas over drie weken zou gebeuren. ID&T zegt in een persbericht dat het voor vrijdag geplande kort geding tegen de overheid over zulke evenementen is aangehouden. 

Advies van OMT

Het OMT is om een advies met betrekking tot evenementen gevraagd. Het OMT komt vrijdag met een advies en dat wordt meegenomen in het besluit van maandag, dat tijdens een persmoment wordt bekendgemaakt. 'We zijn blij dat we samen met de Alliantie van Evenementenbouwers het kabinet hebben kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van snelle besluitvorming voor onze branche', reageert Rosanne Janmaat, COO van de ID&T Groep. 'Wij gaan ervan uit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en dat er vanaf 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier.' 

Kort geding aangehouden

Het kort geding dat de ID&T Groep samen met 44 mede-eisers had ingediend, is daarom aangehouden. Dit houdt in dat het op pauze staat. Mocht het kabinet besluiten de genoemde evenementen tot 1 september te verbieden, dan zal het kort geding komende week alsnog dienen.

<Bron: nu.nl>

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!