Junea, de eerste smart vendingmachine ter wereldJunea, de eerste smart vendingmachine ter wereld
Back Back Nieuws

Junea, de eerste smart vendingmachine ter wereld

10 december 2019

De Junea is een nieuwe slimme en compacte innovatieve vendingmachine die gevuld kan worden met (gezonde) tussendoortjes. De gebruiker bekijkt het assortiment via zijn smartphone, selecteert een product en rekent direct af.

Selfservice op kantoor, vergader- of flexlocaties

Met de Junea bepalen werknemers voortaan zelf wat er in de automaat aangeboden wordt. De machine houdt zelf bij welke snacks er snel doorheen gaan. Zodra dat nodig is, wordt er automatisch een nieuwe voorraad gestuurd en het assortiment aangepast aan de daadwerkelijke behoefte. De Junea is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Innovendo, waar Bas Smit een van de oprichters van is. De operationele service wordt verzorgd door de Europese vending- en koffiespecialist Selecta.

Junea nieuwe aanvulling op Selecta assortiment

Selecta is van mening dat de Junea in de behoeften voorziet van duizenden klanten in Nederland, maar op termijn ook internationaal. In Nederland leveren zij vooral koffie aan de zakelijke markt. De compacte Junea is daar een nieuwe aanvulling op. Selecta neemt daarom exclusief de verkoop, levering en het onderhoud van de Junea op zich. ‘Het formaat en de slimme technologie achter de Junea, maakt dit apparaat heel interessant’, meent Jan Marck Vrijlandt, CEO van Selecta Netherlands. We zien mogelijkheden om het systeem internationaal uit te rollen en toe te passen op onze andere apparaten.’ Selecta is in Europa marktleider op het gebied van koffieconcepten, fris-, snack-, en fresh food-oplossingen.

Smart vending

Het idee voor de slimme snackautomaat ontstaat als ondernemers Bas Smit, Marcel Stolk en Patrick Stooker zich verbazen over de onhandige en grote vendingmachines van dit moment. Door de samenwerking met Selecta wordt het apparaat voor veel bedrijven extra interessant.

Vanaf 1 januari in Nederland

De Junea is vanaf 1 januari 2020 exclusief verkrijgbaar via Selecta en vanaf vandaag te reserveren. De slimme vendingmachine kan worden gereserveerd via junea.nl/pre-order.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!