Jonge talenten schitteren tijdens Nacht van de KunstenJonge talenten schitteren tijdens Nacht van de Kunsten
Back Back Nieuws

Jonge talenten schitteren tijdens Nacht van de Kunsten

11 december 2017

Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) opent op 22 december, de vrijdag voor de feestdagen, haar deuren voor de zevende editie van Nacht van de Kunsten. De studenten van de achttien academies presenteren op deze avond een uitgebreid programma in het FHK-gebouw en bij Theaters Tilburg. Dit is de uitgelezen kans om de jonge talenten van de kunstopleidingen te zien uitblinken. 

Één ticket voor 60 performances

Tijdens de Nacht van de Kunsten kun je ronddwalen door de gangen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en een bezoek brengen aan de Concertzaal van Theaters Tilburg. In een gezellige, knusse setting kom je op allerlei plekken verrassende acts tegen. Van dansvoorstellingen tot muziektheaterconcerten en van exposities tot rockshows. Met meer dan 60 performances bestaande uit diverse genres en zelfs interdisciplinaire projecten, zit er voor iedereen wat leuks bij. 

Over het programma

Dit jaar staan er meer dan 60 performances op het programma, waaronder een aantal interdisciplinaire acts met een spectaculaire mix van beeldende kunst, circus, muziek, dans en theater. Er zijn diverse concerten van o.a. Fontys Jazz Choir, het Muziektheater Koor en Fontys Saxofoon Ensemble o.l.v. Andreas van Zoelen. Ook zijn er optredens van Fontys Rockacademie studenten zoals Ava Warden. Deze Tilburgse singer-songwriter laat zich graag inspireren door Lissie, James Vincent McMorrow en Eva Cassidy. Ze verwerkt haar gedachten en gevoelens in prachtige blues, jazz en pop songs.

Pianopoëzie

The Piano Toets, bestaande uit studenten van Fontys Academie voor Theater, spelen vanavond de voorstelling Ze Raast. Deze kinderen van de burnout-maatschappij razen altijd maar door, maar verlangen naar stilte. Ze brengen pianopoëzie: muzikale gedichten voorgedragen op minimal piano music. Een geheimzinnige, melancholische sound waarbij je kunt ontsnappen aan het geraas van de stad. 

Voorstelling: 'Het is waar'

In Het is waar, een interdisciplinaire voorstelling van studenten Fontys Academy of Art, Communication & Design (ArtCoDe), Fontys Academie voor Danseducatie en Fontys Master of Music, geeft studente Hanna-Lina Hutzfeldt door middel van muziek, visuals, dans en beeldende kunst een inzicht in haar realiteit. Ze hoort namelijk stemmen en ziet dingen die er niet zijn. Kom mee in haar wereld en leer deze te begrijpen.

Feestelijke afsluiting

De avond kent een feestelijke afsluiting met onder andere een performance van Fontys Big Band en een funky optreden van Klep Your Hands. Ook zal het edgy project Fremdkörper (foto) terugkeren in een samenwerking met Fontys Academy for Art, Communication & Design, Fontys Master Architectuur (Architecture) en Fontys Dance Academy genaamd Surface Symphony. Het complete programma is vanaf dinsdag 12 december te vinden op www.fontys.nl/nvdk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!