J.D. Flórez keert terug in Het ConcertgebouwJ.D. Flórez keert terug in Het Concertgebouw
Back Back Nieuws

J.D. Flórez keert terug in Het Concertgebouw

13 november 2017

Tenor Juan Diego Flórez keert terug in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw op zondag 26 november. De Peruaanse zanger brengt een overwegend Italiaans gekleurd programma met opera-aria’s van onder anderen Mozart en Verdi. Dit concert is onderdeel van Flórez’ Europese tournee met het Orchestre de Chambre de Lausanne onder leiding van Joshua Weilerstein. 

Gewilde operazanger

‘Juan Diego Flórez behoort tot de meest gevraagde belcanto-tenoren ter wereld. Zijn vloeiende, expressieve zang en ongekende virtuositeit zijn ideaal voor opera’s van Italiaanse componisten.’ Aldus de organisatie. Vroegere en latere werken prijken op zijn repertoirelijst, zoals die van Mozart. Flórez nam een aantal van diens opera-aria’s op voor zijn recente solo-cd Mozart, waarvan een groot deel ook te horen zal zijn in Het Concertgebouw. 

Niet voor het eerst in Het Concertgebouw

Juan Diego Flórez stond in 2015 voor het laatst in Het Concertgebouw in een programma met sopraan Pretty Yende. Zij vertolkten destijds aria’s en duetten van Donizetti, Gounod en Massenet.

Orchestre de Chambre de Lausanne

Juan Diego Flórez wordt begeleid door het Orchestre de Chambre de Lausanne, dat zijn debuut maakt in Het Concertgebouw. Het gezelschap staat onder leiding van zijn artistiek leider Joshua Weilerstein. De Amerikaanse dirigent debuteerde in 2016 als dirigent bij het Koninklijk Concertgebouworkest en als operadirigent bij een productie van Mozarts Don Giovanni.

 Neem voor meer informatie een kijkje op de website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!