Back Back Nieuws

Japan National Tourism Organization kiest voor Tourism Marketing Concepts

10 november 2014
Nederland is een groeiende buitenlandse markt voor Japan. In 2012 ontving Japan al meer dan 30.000 Nederlanders. Met eigen kantoren in Londen en Parijs heeft de Japan National Tourism Organization besloten om in Nederland te kiezen voor Tourism Marketing Concepts als partner voor het ontplooien van destination marketingactiviteiten.

Susan van Egmond: directeur van Tourism Marketing Concepts (TMC) vindt het een grote eer om voor Japan te mogen werken: ‘Japan is een land van eeuwenoude tradities met een rijke geschiedenis, maar ook van moderne en vooruitstrevende technologie.’ Werkzaamheden bestaan in het eerste jaar vooral uit destination marketing en research.

Oorsprong van de zon 
Japan is een bergachtig land met een prachtige kustlijn en is negen keer groter dan Nederland. Een bestemming met mystieke landschappen, indrukwekkende wereldsteden en een fascinerende cultuur. De eilandenstaat ligt in het uiterste oosten van Azië en telt 126 miljoen inwoners. De officiële naam van Japan is 'Nippon of Nihon': oorsprong van de zon. Het keizerrijk bestaat uit vier grote eilanden. Het grootste eiland, Hokkaido, is tweemaal zo groot als Nederland. De drie andere eilanden zijn: Honshu (hoofdstad Tokio), Shikoku en Kyushu. Deze 4 eilanden beslaan samen 98% van het Japanse grondgebied. Daarnaast worden de hoofdeilanden omringd door bijna 4.000 kleine eilanden. Japan is bijna 3.000 kilometer lang en 270 kilometer breed op het breedste punt en loopt in het noorden vanaf het eiland Sachalin voor de kust van Siberië tot aan Zuid-Korea. Bij de Riukiu eilanden grenst Japan aan Taiwan.

Net als Nederland kent Japan vier seizoenen. Het land heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en warme zomers en ligt verspreid over verschillende klimaatzones. De Okinawa eilanden in het zuiden hebben een subtropisch klimaat. Daar kan het in de winter nog rond de twintig graden zijn.

Met meer dan 26.000 km aan grillige kustlijn is Japan een land waar de zee altijd dichtbij is en altijd als belangrijke bron van voedsel heeft gediend. In het westen grenst Japan aan de Japanse Zee en de Oost Chinese Zee en in het oosten aan de Stille Oceaan.

Japan bestaat uit berglandschap met meer dan 240 vulkanen, waarvan er nog meer dan vijftig werkzaam zijn. De heilige berg Fuji is 3.776 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Japan. Het land ligt op drie verschillende raakvlakken van geologische platen en is daarom seismisch gezien één van de meest actieve gebieden ter wereld.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!