Janssen-vaccin binnenkort bruikbaar in NederlandJanssen-vaccin binnenkort bruikbaar in Nederland
Back Back Nieuws

Janssen-vaccin binnenkort bruikbaar in Nederland

09 maart 2021

Het nieuwe Janssen-vaccin komt binnenkort aan in Nederland. Nu goedgekeurd in de VS komt het vaccin onze kant op om te gebruiken voor het vaccineren tegen corona. Met dit nieuwe vaccin in onze handen, zal het aantal vaccinaties per maand stijgen. Voor de zakelijke evenementenbranche is dit goed nieuws: meer en betere vaccins betekenen meer testuitslagen die in de toekomst gebruikt kunnen worden.

Vaccin naar Nederland

Op 28 februari goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder van de FDA komt het vaccin richting Nederland. Dat is zeker goed nieuws omdat het AstraZeneca-vaccin twee keer problemen had met de leveringen aan de EU. Er zijn al ruim 11 miljoen vaccins besteld door Nederland die rond het tweede kwartaal verwacht worden.

De eigenaar van het Janssen-vaccine, het Johnson & Johnson bedrijf, is begonnen met het maken van ruim 4 miljoen vaccins. Het doel is om na een maand ruim 20 miljoen mensen te vaccineren met het vaccin, en hopelijk 100 miljoen aan het eind van juni. 11 maart zal het Europees Geneesmiddelbureau (EMA) het vaccin ook goedkeuren. De leveringen zullen verspreid worden in 3 miljoen, 6 miljoen en 2,3 miljoen vaccins.

Bruikbaar voor alle leeftijden

Wat het Janssen-vaccin anders maakt dan de andere vaccins, is dat het onderzoek begon terwijl de coronamutanten al optraden. Na het halen van de prik duurt het vier weken voordat het effect volledig inwerkt en je beschermt bent. Het werkt effectief in het voorkomen van zorgelijke omstandigheden van corona en ziekenhuisopnames. Het vaccin kan voor alle leeftijden even goed gebruikt worden, meld Johnson & Johnson.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!