It giet oan! Locatietour Leeuwarden Friesland coronaproofIt giet oan! Locatietour Leeuwarden Friesland coronaproof
Back Back Nieuws

It giet oan! Locatietour Leeuwarden Friesland coronaproof

04 juni 2020

De afgelopen weken zijn alle zeilen bijgezet om de Locatietour Friesland om te buigen naar een veilige en verantwoorde editie. De benodigde hygiënemiddelen zijn aanwezig en zelfs aan coronaveilig vervoer is gedacht. Het grootste gedeelte van het programma vindt in de Friese gezonde buitenlucht plaats. Meeting- en eventmanagers bezoeken op maandag 6 juli 2020 zes inspirerende locaties in het centrum van Leeuwarden en vlak daarbuiten in natuurgebied Nationaal park De Alde Feanen.

Een andere koers

De Locatietour staat bekend om de diversiteit aan locaties dat wordt bezocht, de kwaliteit van het event en het hoge inspiratiegehalte. Bedenker en organisator van het concept, Linda Kerkhoven van adviesbureau Linda op Locatie, vertelt: 'Voorzichtig aan worden er weer plannen gemaakt voor zakelijke bijeenkomsten en vinden de eerste kleinschalige evenementen plaats. Dat geeft vertrouwen in de markt. Het vertrouwen, om weer deel te nemen aan een event zal echter wel moeten groeien. Als eventmanager of eventorganisator zul je daarvoor alles uit de kast moeten halen. Het is tijd om een andere koers te gaan varen. Met dit event willen we deze doelgroep inspireren en aanzetten tot een verfrissende aanpak.'

Locaties met een totaalconcept

Alle locaties die meedoen met deze editie bieden een totaalconcept. Er zijn verschillende combinaties te maken waardoor een programma als snel meerwaarde biedt. De Locatietour start met een ontbijt met adembenemend uitzicht in het restaurant van de hotel -en congreslocatie waar men optioneel voorafgaand en aansluitend kan blijven slapen. Daarna stappen we op de fiets richting het centrum. We bezoeken daar de voormalige gevangenis, het Natuurmuseum en het oude postkantoor van Leeuwarden. Dat de stad Leeuwarden ook prachtig is vanaf het water ontdekken we met een picknickpakketje in de elektrische sloep.

In de middag rijden we met eigen auto’s richting het Friese platteland. De deuren van een bijzondere duurzame locatie met twee meetingkassen en achttien eenpersoons slaapvertrekken staan wagenwijd open om ontdekt te worden. Een paar minuten verder stappen we op een authentieke skûtsje. We sluiten deze zomerse dag af met een Fries Food Festival met uitzicht op het water, voeten in het gras en akoestische live muziek op de achtergrond. Deze Friesland ervaring zal je niet snel vergeten.

Friesland als zakelijk toeristische destinatie

De Locatietour wordt georganiseerd in samenwerking met Meet in Friesland. Zij richten zich op de marketing van Friesland als zakelijk toeristische destinatie bij meeting- & eventplanners. Door middel van het verstrekken van advies en informatie en het functioneren als mediator voor zakelijke bijeenkomsten, bedrijfsevents en teambuildingsdagen weten steeds meer bedrijven Friesland te vinden.

Een locatie-ontdekkingstocht

De Locatietour is een locatie-ontdekkingstocht in groepsverband speciaal voor event- en meetingplanners. Voor een locatie is het niet altijd praktisch om locatiebezoeken tussen de bedrijven door te doen en voor boekers is het bezoeken van locaties een tijdrovende taak. Een locatietour biedt uitkomst voor zowel de aanbieder als de opdrachtgever.

De Locatietour op maandag 6 juli 2020 in Leeuwarden, is een volledig verzorgde dag en gratis toegankelijk voor meeting- en eventplanners uit Nederland. Informatie en online registreren: locatietour.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!