Back Back Nieuws

Introdans sluit seizoen af met een ode aan Lucinda Childs

08 juni 2016
Introdans sluit het theaterseizoen af met de exclusieve voorstelling END OF SEASON. Leve Lucinda. Beide ensembles delen het podium en dansen een schitterende selectie balletten van de beroemde en geliefde choreograaf Lucinda Childs. Op 23, 24 en 25 juni is dit programma in Stadstheater Arnhem te zien en op 29 juni in Stadschouwburg Utrecht.

Grand old lady
Lucinda Childs is een van de ‘grand old ladies’ van de Amerikaanse moderne dans. Haar bewegingstaal is volstrekt uniek: op abstracte, bijna mathematische wijze creëert ze met relatief eenvoudige ballet- en atletische bewegingen de meest complexe meesterwerken. De band tussen Childs en Introdans is een bijzondere: Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren en naast bestaande topstukken heeft de groep inmiddels ook twee wereldpremières van haar uitgebracht. Introdans eert de 75-jarige Lucinda Childs tijdens END OF SEASON met een exclusief programma, dat slechts korte tijd te zien is. Een adembenemende voorstelling waarin enkele van de mooiste parels uit haar omvangrijke oeuvre de revue passeren zoals Concerto, Chairman Dances en het speciaal voor Introdans gemaakte Kilar en Canto Ostinato.

Fashion en Design Festival Arnhem
De END OF SEASON voorstellingen in Arnhem zijn onderdeel van het Fashion en Design Festival Arnhem. Introdans laat Arnhem deze dagen een beetje rood kleuren met de speciale dresscode ‘a touch of red’. De aankleding in Stadstheater Arnhem wordt tijdens END OF SEASON. Leve Lucinda verzorgd door modeontwerper Sjaak Hullekes. Tijdens de voorstelling zaterdagavond 25 juni is er een afterparty in de foyer met een support act van Maison The Faux.

Foto: Robin Utrecht fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!