Back Back Nieuws

Internationale promotie van Utrecht van groot economisch belang

17 juli 2014
Om Utrecht en de regio Utrecht als (inter)nationale congresbestemming te promoten heeft het Utrecht Convention Bureau met steun van de provincie en partners het handboek 'Congressen in Utrecht' vernieuwd. Het internationaal promoten van de stad en regio als zakelijke bestemming is van groot economisch belang. Het inzetten van deze tot de verbeelding sprekende en praktische handleiding helpt hier uitstekend bij.

Het nieuwe boek biedt advies en ondersteuning aan meeting planners en congresorganisatoren bij de organisatie van hun (kennis)evenement. Ook biedt het boek ondersteuning aan ambassadeurs van kennisinstellingen als Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Hogeschool Utrecht, Hubrecht Instituut, Utrecht Science Park en andere instellingen en verenigingen bij het binnenhalen van (inter)nationale congressen en kennisevenementen. Het handboek is uitgegeven in het Nederlands en Engels en is tevens te downloaden vanaf utrechtconventionbureau.nl.

Eerste exemplaar
Het eerste exemplaar van het handboek werd vanochtend in de Domtoren door Ronald Trum, directeur van Toerisme Utrecht, uitgereikt aan burgemeester Jan van Zanen. 'De burgemeester heeft dit initiatief met groot enthousiasme begroet en verklaarde dat hij als Utrechts bekendste ambassadeur het handboek waar mogelijk zal inzetten bij zijn (inter)nationale Utrecht promotie', aldus Ronald Trum. 16 juli vond de feestelijke lancering van het congresboek voor partners plaats in de Michaëlskapel van de Domtoren. Hierbij waren vertegenwoordigers van provincie, gemeente, diverse kennisinstellingen en andere Utrechtse partners aanwezig.

Foto: Overhandiging eerste exemplaar van Congressen in Utrecht aan burgemeester Jan van Zanen (foto: Toerisme Utrecht)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!