Internationaal Romeins Festival in Museumpark Archeon Internationaal Romeins Festival in Museumpark Archeon
Back Back Nieuws

Internationaal Romeins Festival in Museumpark Archeon

27 juli 2022

Jaarlijks komen tientallen Romeinen naar Archeon en slaan daar hun kampement op. Van 31 juli tot en met 13 augustus is het jaarlijkse Internationaal Romeins Festival

De Romeinse legionairs, leden van Legio Secvnda Avgvsta uit Engeland, Romans Ireland Legio VIII Avgvsta uit Ierland, en Legio II Avgvsta uit Nederland, worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma. De soldaten geven dagelijks wapen- en gevechtsdemonstraties. Vrouwen moeten vaak in hun eigen onderhoud voorzien. Zij werken als schilder, als caféuitbater, als vroedvrouw, maken mozaïek en zijn zelfs gladiatrix. Tijdens het festival worden ambachten gedemonstreerd, er worden vaardigheden getoond en er is een hospitaal en eethuis.

Beleef het!

In de Romeinse tijd beleef je het Romeinse straatleven. Een gezellig straatbeeld met straattheater en diverse kraampjes. Word ook een echte legionair en doe mee met exerceren in het Romeins legioen. Geniet van een Romeinse massage in het imposante badhuis. Neem ook een kijkje bij de Zwammerdam Restauratiewerf, waar de échte Zwammerdamschepen die gevonden zijn in Zwammerdam, worden gerestaureerd.

Als Romein op de foto

De Romeinen geven dagelijks een uitgebreide demonstratie in de Arena waarbij ze de verschillende verdedigings- en vechttechnieken laten zien. De kinderen gaan exerceren met het Romeinse legioen en uiteraard kan jong en oud de Romeinse helmen passen of gehuld in Romeinse kledij klaar staan voor een fotomoment.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!