Interactief Prinsjesdagcongres in Theater BuitensoosInteractief Prinsjesdagcongres in Theater Buitensoos
Back Back Nieuws

Interactief Prinsjesdagcongres in Theater Buitensoos

20 september 2017

Het Prinsjesdagcongres Regio Zwolle vond voor het 8e jaar op rij plaats, ditmaal in Theater Buitensoos. Tijdens deze editie van het regiocongres, traditiegetrouw op de tweede dinsdag van september, was er veel aandacht voor interactie met het publiek en voor de specifieke thema's waarop de Regio Zwolle excelleert: kunststof, health, e-commerce en agri-food.

Na een lunch in de foyer werden leden van de bestuurlijke gemeenten en ondernemers uit de Regio Zwolle ontvangen door dagvoorzitter Coby Zandbergen, voorzitter van het college van bestuur van vakschool Cibap. Burgemeester Henk Jan Meijer verzorgde, als gastheer van zijn stad, de opening. Na het bekijken van de troonrede gaf Anna Dijkman van het ING economisch bureau een toelichting.

Stellingen over actuele thema's

Tijdens de bijeenkomst werd een aantal stellingen aan de congresdeelnemers voorgelegd, waarop zij met hun mobiele telefoon een reactie konden geven. Laurens de Lange, voorzitter van VNO-NCW regio Zwolle en Richard Temmink, voorzitter van MKB Regio Zwolle, reageerden op de stellingen, waarin aandacht was voor de thema's onderwijs, internationalisering, arbeidsmarkt, infrastructuur, innovatie, duurzaamheid en de toekomst van de Regio Zwolle.

Ambassadeurschap in belang van regio

Kitty Onder de Linden van Congresregio Zwolle deed een krachtige oproep aan alle deelnemers tot ambassadeurschap, om zo gezamenlijk de profilering van de Regio Zwolle sterk uit te kunnen dragen. 'Zakelijke bijeenkomsten, zeker ook op het gebied van de topsectoren health, e-commerce, kunststoffen en agri-food, leveren een sterke bijdrage aan de economie en het imago van onze regio'.

Sara van Gennip van het Kameroperahuis sloot de dag op poëtische wijze af met haar betoog over de Haagse traditie. Waar een aantal gasten nog even ging borrelen, vertrok een deel van het gezelschap naar Museum de Fundatie om een rondleiding van directeur Ralph Keuning bij te wonen.

Over het Prinsjesdagcongres

Congresregio Zwolle, werkgeversvereniging VNO-NCW, MKB en Regio Zwolle organiseren jaarlijks het Prinsjesdagcongres voor ondernemers en bestuurders uit de Regio Zwolle. Het congres wordt kosteloos aangeboden en dit jaar mede mogelijk gemaakt door: Theater Buitensoos, Gemeente Zwolle, Regio Zwolle, ING Nederland, Avex, Cibap en Museum de Fundatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!