Inter Scaldes: een nieuw tijdperk Inter Scaldes: een nieuw tijdperk
Back Back Nieuws

Inter Scaldes: een nieuw tijdperk

16 november 2023

Restaurant Inter Scaldes, heropent op 16 november haar deuren na een uitgebreide renovatie en de overname door Pillows Hotels begin dit jaar. De nieuwe mede-eigenaren, twee Michelinsterren en 18/20 Gault&Millau chef Jeroen Achtien en zijn partner Sanne, zetten de reputatie van het restaurant voort. Het restaurant heeft 12 Pillows suites die exclusief beschikbaar zijn voor gasten van het restaurant.

‘Het is een droom die uitkomt om Inter Scaldes over te nemen’, zegt Jeroen Achtien. ‘Wij zijn erg blij met een partner als Pillows Hotels, die staat voor dezelfde topkwaliteit als wij als het gaat om gastvrijheid’, aldus zijn vrouw, Sanne Achtien. ‘We staan te popelen om de trouwe gasten te verwennen en nieuwe te verwelkomen. Daarnaast zien we steeds vaker een jonger publiek dat wil genieten van mooi eten op hoog niveau. Maar wel op een eigentijdse en ontspannen manier. Bij ons krijg je bij ontvangst meteen een kijkje in de keuken.’

Loes Dingemans, CEO van Pillows Hotels: ‘We zijn ontzettend verheugd te mogen samenwerken met Jeroen en Sanne om onze gasten deze fantastische culinaire ervaring in Zeeland te kunnen bieden.’

Beleving op het hoogste niveau

Jeroen en Sanne gaan voor beleving op het hoogste niveau. Bij aankomst worden gasten op een informele manier ontvangen in de intieme lounge voor een aperitief en worden de amuses bereid op de marmeren bar. Tijdens de lunch en het diner worden de gasten geleid door Sanne en onder andere Tessa van de Wouw, de talentvolle sommelier van Inter Scaldes sinds 2019. Daarnaast biedt het restaurant uitzicht op de biologische kruidentuin, zo wordt de gast meegenomen op een culinaire reis waarin iedere stap bijzonder is en je de omgeving proeft, voelt en ziet.

Een geborgen interieur dat met elkaar verbindt

Voor het interieur koos Pillows Hotels wederom voor een samenwerking met interieurontwerper Paul Linse (Studio Linse design; Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park, Rijks Restaurant Amsterdam, Royal Opera House London). Ook in het interieur speelt gastbeleving de hoofdrol, zoals de ontspannen ontvangst in de lounge met amusebar en zicht in de keuken, waar de chef en gast elkaar ontmoeten. De topografische elementen van de omgeving komen terug in het ontwerp waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke tinten en zachte structuren. De basis van het interieur is de bank, die is geïnspireerd op de golvende vorm van de Scheldes. De glazen pui, met uitzicht op de biologische kruidentuin, verbinden het restaurant met haar omgeving en brengen het buitengevoel naar binnen. Het design van Paul Linse weerspiegelt het ingetogen elegante Pillows gevoel en met deze verfrissende stijl krijgen zowel de chef als de gast een prominente rol.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!