Back Back Nieuws

Inspirerend Sprekersprogramma op EvenementContact 2013

27 februari 2013
Naast 250 interessante standhouders, veel beleving en hét Branchefeest is er weer een reden bij om op 14 maart 2013 af te reizen naar de Expo Haarlemmermeer: een mooi sprekersprogramma!

 

Eerste spreker

De eerste spreker van de dag is Eddy Terstall, de bevlogen filmregisseur en scenarioschrijver. Deze intelligente man neemt geen blad voor de mond en in zijn films komen uitgesproken onderwerpen aan bod. Op zijn CV prijken inmiddels veel bekende films. Met de film Simon won Eddy in 2004 maar liefst vier Gouden Kalveren. Net als de evenementenorganisator vertelt de filmregisseur ook een verhaal. Wat valt er voor de eventprofessionals te leren van de regisseur en scenarioschrijver? Eddy vertelt aan de hand van filmbeelden wat hij wilde vertellen met deze films en hoe hij dat heeft gedaan. Deze spreker is mede mogelijk gemaakt door de Talent Kitchen. Start van deze boeiende keynote is om 10.15 uur in het auditorium en is voor iedereen vrij toegankelijk. Duur 60 minuten.

 

Middagprogramma

In de middag komt Barbara Risselda van Marketing Groningen vertellen over de langstlopende Citymarketing campagne van Nederland: Er gaat niets boven Groningen. De rol van evenementen is hierbij van groot belang. Zijn evenementen eenmalige oplevingen waarmee je de aandacht voor een stad kunt vergroten of kun je met gericht evenementenbeleid een fundamentele bijdrage leveren aan de marketing van je stad.

 

Barbara is bij Marketing Groningen al jaren als projectleider verantwoordelijk voor het evenementenbeleid en is hiermee een spin in het web tussen de overheid, evenementenorganisaties en de marketingorganisatie. Zij beschrijft de rol van evenementen in Groningen en gaat daarbij onder andere in op de keuzes die er gemaakt worden en op praktijkcases als het Glazen Huis. Een zeer leerzame workshop voor iedere eventprofessional.
Tijd: 13.00 uur in het auditorium, duur 60 minuten

 

Afsluiting programma

Om 16.00 uur sluit een bekende uit de branche Gerrit Heijkoop het sprekersprogramma af met een Social Media Checklist voor jouw volgende evenement.
Hoe kun je Social Media op een eenvoudige en zinvolle manier integreren in jouw volgende evenement? Waar moet je dan allemaal aan denken? In januari van dit jaar introduceerden Gerrit Heijkoop en Donald Roos van How Can I Be Social (HCIBS) hun 'Social Media Checklist' op het Europese congres van MPI in Montreux. Aan de hand van het Social Media gebruik op EvenementContact als case study ontdek je op een interactieve manier de do’s en don’t’s voor jouw eigen evenement.


Gerrit heeft de afgelopen 2 jaar op diverse internationale congressen, zowel binnen als buiten de evenementen industrie, gesproken over dit onderwerp. Hij is betrokken bij de internationale EventCamp beweging, bestuurslid van de Green Meetings Industry Council (GMIC) in Nederland en blogger op diverse websites in de event industrie. Hij is mede-oprichter van Triqle Event Intelligence, dat het internationaal prijswinnende software platform “What’s On?” ontwikkelde. 
 
Sinds januari 2012 is Gerrit partner van het bureau How Can I Be Social (HCIBS). HCIBS maakt nieuwe media praktisch en simpel door het faciliteren van zinvolle conversaties en online publicaties.
Naast het programma in het auditorium vinden er diverse seminars plaats in de kleine dome. Dit programma wordt op de beurs bekend gemaakt en ook via de speciale beurs app.

 

Bestel je gratis  bezoekerskaart voor EvenementContact om o.a. het sprekersprogramma bij te wonen.

Foto: Eddy Terstall

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!