Innovatieve software voor stoelindeling is de oplossing Innovatieve software voor stoelindeling is de oplossing
Back Back Nieuws

Innovatieve software voor stoelindeling is de oplossing

16 november 2021

Nieuwe coronamaatregelen voor de evenementenbranche houden in: vaste zitplaatsen en een maximum van 1250 bezoekers. Hierdoor worden evenementen afgelast. Er zijn echter innovatieve software tools beschikbaar voor organisatoren van evenementen om eventuele problemen met deze nieuwe regels op te lossen, zoals de tool NetworkTables.

Nu een nieuwe lockdown Nederland treft, bereikt de onzekerheid in de evenementenbranche opnieuw een hoogtepunt. De nieuwe veiligheidsvoorschriften beperken de hoeveelheid interactie die is toegestaan ​​op evenementen en beperken de capaciteit van de aanwezigen. De regels van vorige week betekenen dat organisatoren van fysieke evenementen de bezoekers vaste zitplaatsen moeten aanwijzen en zich moeten houden aan een maximum aantal bezoekers van 1250 per ruimte.

Onnodig om evenementen te annuleren

Annuleringen zijn zonde en onnodig volgens Matthijs Otto, oprichter NetworkTables: ‘Net als bij de laatste lockdown was snel omschakelen naar virtuele evenementen de oplossing om annuleringen te voorkomen, laten we nu alsjeblieft niet te lang wachten met een oplossing!’ Bedrijven zouden fysieke evenementen niet hoeven te annuleren zolang ze aan de regels voldoen, daarom wenden organisatoren zich nu tot softwareoplossingen die seating arrangements makkelijk maken met als resultaat vaste zitplaatsen voor bezoekers. Als gevolg hiervan zag het bedrijf NetworkTables dit weekend een enorme piek in aanvragen, omdat ze een oplossing voor indelen van zitplaatsen voor evenementen bieden.

Vooraf stoelen kiezen zoals vliegtickets

Door bezoekers hun stoel van tevoren te laten kiezen, wordt aan de huidige regelgeving voldaan en kunnen bezoekers precies zijn waar ze willen zijn. NetworkTables ontwikkelde in 2015 al een tool waarmee de evenementenbezoeker zich vooraf vanuit een e-mail inschrijft en direct ziet wie aanwezig is, wat het programma is en wie beschikbaar is voor een een-op-een afspraak. Op basis daarvan stelt de bezoeker een persoonlijk programma samen, zo weet zowel de organisator en deelnemer precies waar wie wanneer dient te zijn. Door veilig te blijven met vaste zitplaatsen, gekozen vóór het evenement, kunnen bezoekers van het evenement zich veilig voelen en toch genieten van de maximaal mogelijke ervaring van het evenement. 

Over NetworkTables

NetworkTables is een online event tool, ontworpen door eventmanagers, die netwerken makkelijker en efficiënter maakt op evenementen door deelnemers vooraf een stoel te laten kiezen. Klanten zijn managers van grote congressen en beurzen verspreid over 42 landen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!