Innovatief duo neemt het voortouw om plastic bekers retour te krijgen voor recyclingInnovatief duo neemt het voortouw om plastic bekers retour te krijgen voor recycling
Back Back Nieuws

Innovatief duo neemt het voortouw om plastic bekers retour te krijgen voor recycling

11 januari 2023

Oprichters van het bedrijf Grippo BV gevestigd in Uitgeest, Noord-Holland zijn Pim van der Eng (voormalig CEO van Bamboo Import Europe) en Glen Kalfsvel, samen zijn zij een joint venture gestart met Bas van der Landen, eigenaar van marketingbureau Basisidee. Grippo heeft het doel om het hergebruik van plastic bekers op evenementen te vergemakkelijken. Grippo is het eerste bedrijf in Nederland dat een gepatenteerde bekerhouder heeft ontwikkeld welke herbruikbaar is en verschillende soorten plastic bekers en flessen kan dragen. Het is Grippo gelukt om het product zo te ontwikkelen dat de transitie van wegwerpplastic omgezet kan worden naar gerecycled plastic. Grippo heeft hiermee een belangrijke stap gezet om zwerf plastic tegen te gaan. Hetgeen ten goede komt aan het milieu.

Bezoekers die evenementen bezoeken, vinden het vaak vervelend om na hun drankje met een lege plastic beker in de hand te staan. De plastic beker op de grond gooien is natuurlijk geen optie. ‘Het is slecht voor de leefomgeving en tegenwoordig betaal je op veel festivals statiegeld voor een plastic beker’, aldus Glen Kalfsvel.

Afval inzamelen voor recycling

Vanaf 2024 moet ieder evenement in Nederland 75% van het plastic afval op een schone manier inzamelen voor recycling. Grippo heeft ervoor gekozen om hun bekerhouder al in januari 2023 te lanceren. Dit komt ten goede aan het milieu en het plezier van de bezoekers op evenementen. Aankomend festival seizoen wil Grippo met het product op verschillende evenementen vele honderdduizenden plastic bekers op een juiste schone manier inzamelen, zodat het plastic gerecycled kan worden. Het bedrijf wil met de Grippo in een rap tempo vele evenementen inspireren en bezoekers ontzorgen. 

Door Grippo kan iedere bezoeker de plastic beker makkelijk bij zich dragen

Grippo is zeer makkelijk in gebruik. De ene zijde klemt aan het kledingstuk en aan de andere zijde van de bekerhouder klem je een plastic beker. Hierdoor kan iedere bezoeker van een evenement zijn plastic beker of flesje gemakkelijk bij zich dragen zonder dat zij hier last van hebben.  De plastic beker of fles wordt uiteindelijk door de bezoeker zelf weer ingeleverd bij bar of inleverpunt. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!