InJazz 2023: live events en netwerken InJazz 2023: live events en netwerken
Back Back Nieuws

InJazz 2023: live events en netwerken

13 april 2023

Festival en conferentie inJazz vindt plaats in Amsterdam (21 juni) en Rotterdam (22 en 23 juni). Deze week is de selectie bekendgemaakt van in Nederland wonende en werkende jazz/global/ crossoveracts die gratis te bewonderen zijn van 21 tot en met 23 juni. Ook is de kaartverkoop gestart voor het professionalsprogramma dat zich gedurende deze dagen overdag voltrekt. 

Uitgebreid netwerken

Voor professionals werkzaam in jazz, global en aangrenzende genres biedt inJazz twee dagen vol netwerkmomenten, paneldiscussies en presentaties. Op donderdag 22 juni is in artistieke broedplaats Batavierhuis een conferentiemiddag met presentaties van het Europe Jazz Network (Creative Connections, met Francesco Martinelli en Marcus O'Dair, en Take The Green Train, over groen toeren), discussies over carrièreplanning voor jazzmusici en 1-op-1 gesprekken over financiering, muziekrechten, muzikantenvakbonden en meer. Op vrijdag 23 juni vindt de inJazz conferentiemiddag plaats in LantarenVenster, met onderwerpen van discussie als Jazz op de (publieke) radio, Muziek, Migratie & Erfgoed en hoe succesvol te zijn als boeker én als artiest. Tijdens deze middag is ook de jaarlijkse bekendmaking van de winnaar van de prestigieuze Boy Edgarprijs, in samenwerking met Fonds Podiumkunsten NL. 

Nieuw talent en gevestigde namen

InJazz Festival is een vrij toegankelijk en avontuurlijk festival waar jazz de basis is, maar waar jonge talenten en gevestigde namen laten zien dat genregrenzen steeds meer vervagen. Geselecteerd uit bijna 200 aanmeldingen zijn Alto For Two, AVA Trio, Brintex Collective,Matthias Van Den Brande Trio, Meral Polat Trio, NOHMI, Önder, Raquel Kurpershoek,Sanem Kalfa Miraculous Layers, The Zebra Street Band, Wake The Dead en Yoràn Vroom Group Of Friends. 

De commissie

De selectie is begin april gemaakt door een commissie bestaande uit Tim Sprangers (programmeur Space Is The Place, Willem Twee Toonzaal), Loubna el Boujoufi (programmeur TivoliVredenburg), Martyna van Nieuwland (artistiek leider Music Meeting) en Koen Nederstigt (assistent North Sea Jazz Festival). 

Vrij toegankelijke optredens

InJazz Festival, dat zijn vier optredens in Bimhuis in Amsterdam, een festival in Rotterdam (LantarenVenster, MOOD, Fotovakschool) én een concertavond in LantarenVenster, allemaal gratis toegankelijk. Het programma in Rotterdam sluit bovendien naadloos aan op de speciale concerten waarmee fringe festival North Sea Round Town dit jaar van start gaat. Voor het professionalsprogramma is de ticketverkoop inmiddels gestart.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!