Back Back Nieuws

Inhuldiging extra icoon voor toerisme in Amsterdam

30 januari 2013
De feestelijke inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Maximá op 30 april lijkt een extra geschenk voor de toeristische sector in Amsterdam, en dat in een jaar waarin de hoofdstad al bol staat van opmerkelijke evenementen.

Over de hele wereld
‘Hierbij denken wij niet alleen aan de dag zelf, maar de beelden van deze bijzondere plechtigheid in het fraaie decor van de Amsterdamse binnenstad gaan ongetwijfeld over de hele wereld. Voor de belangrijke groeilanden van waaruit toeristen komen, de zogenoemde BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China), zijn een koning en een koningin met alle pracht en praal toch wel heel bijzonder’, aldus een verheugde Macheld Ligtvoet, woordvoerder van Amsterdam-Marketing.

Icoon van Nederland
Het Icoon van Nederland, zoals premie Rutte zich uitdrukte, voegt een dimensie toe aan de tien iconen die het jaar 2013 al tot een bijzonder jaar moeten maken met onder andere 400 jaar Amsterdamse grachten, de heropening van Het Rijksmuseum, 125 jaar Concertgebouw met het eveneens jubilerende vermaarde Concertgebouworkest en het Nederland-Ruslandjaar in de Hermitage.

Hotelcapaciteit neemt nog altijd toe
Amsterdam lijkt de groei aan te kunnen. Het aantal hotelkamers is recent fors uitgebreid door een aantal nieuwe hotels in opmerkelijke gebouwen, zoals de voormalige Centrale Bibliotheek aan de Prinsengracht, het Burgerziekenhuis en het conservatorium. De hotelcapaciteit is nu 24.000 bedden, maar er komen nog meer bijzondere hotels bij, zoals de Kraan op het voormalige NDSM-terrein en het Waldorf Astoria Hotel.

Ook de kwaliteit van de hotelaccommodatie neemt toe. Er waren klachten over een paar slechte hotels in het goedkope segment. ‘Dankzij reacties op hotelwebsites en sociale media komen kwaliteitsgebreken bij die hotels tegenwoordig al snel wereldwijd naar boven en zullen de betreffende eigenaren het zonder maatregelen niet lang volhouden, ‘ aldus Machteld Ligtvoet.

Gehele randstad kan meeliften
Zowel het toerisme in de hoofdstad als de gehele Randstad kan meeliften met deze iconen in 2013. Burgemeester Eberhart van der Laan benadrukt dat de Randstad gezien kan worden als een metropool met een groen hart, zoals een opgerekt ‘Central Park’.

Bron: Tourpress.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!