Industrial Studios: alle speelruimte voor dynamische conceptenIndustrial Studios: alle speelruimte voor dynamische concepten
Back Back Locaties

Industrial Studios: alle speelruimte voor dynamische concepten

03 juli 2020

Weinig professionele plug & play studio’s zijn zó compleet als Industrial Studios, die een kleine maand geleden opende op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in samenwerking met Nightlife Productions en Mirage. Kennisdelen, inspireren en mensen verbinden, het kan allemaal met de mogelijkheden van de volledig ingerichte en bemande studio in de industriële hal. ‘Kom maar op met die lastige vragen en die uitdagende concepten, dat vinden we leuk!’, vertellen Cas van Horck en Robert van den Tooren enthousiast.

Vruchtbare samenwerking

Het was een match made in heaven, Cas van Horck van Industriepark Kleefse Waard had de locatie, Robert van den Tooren van Nightlife Productions de technische kennis en de materialen. Bovendien werken ze al enige jaren samen. Beiden opereren ze binnen de zakelijke evenementenbranche – Nightlife Productions bovendien óók binnen de festivalbranche: een vruchtbare samenwerking om ook nu mensen niet in grote groepen bij elkaar kunnen komen, mensen met elkaar te verbinden, was snel geboren!

Mooiste compliment

Industrial Studio’s is een professionele plug and play studio geschikt voor livestreaming en opnames voor diverse doeleinden: presentaties, webinars en digitale congressen, maar ook voor bijvoorbeeld een muzieklivestream. Hiermee reageerden de mannen al op de vraag van de opdrachtgevers voordat de vraag daadwerkelijk gesteld was. Cas: ‘Dat was denk ik wel het leukste compliment van de afgelopen tijd. Een gast gaf aan dat ze het idee had dat we meegeluisterd hadden met haar wensen, nog voordat ze ons gesproken had. Er was dus echt behoefte aan ons idee.’ Robert vult aan: ‘Nadat duidelijk werd dat evenementen de komende tijd niet zouden kunnen plaatsvinden zoals we gewend zijn, zijn we eigenlijk direct uitgegaan van de vraag ‘Wat kan er wél’. Dat is digitaal gelukkig heel veel. De studio in combinatie met de locatie ziet er bovendien zo gaaf uit dat iedereen hier vol energie en ideeën de deur uitgaat.’

Speelruimte

De studio is gevestigd in een ruim 1800m2 grote industriële hal in een pand van 20.000m2 op het terrein van Industriepark Kleefse Waard. IPKW is zeker geen vreemde in de evenementenwereld. In de afgelopen jaren heeft het terrein zich ontwikkeld tot dé plek voor evenementen op het gebied van energie, mobiliteit, innovatie, circulariteit en design. Cas: ‘De hal zelf is met zijn grote hoogte van minimaal 6 meter enorm. We hebben een intieme studiosetting gecreëerd, maar er kunnen ook grote decorstukken of voertuigen naar binnen. Je hebt hier alle speelruimte.’

Plug & Play of helemaal los

Doordat de mogelijkheden eindeloos zijn, is de studio naast geschikt voor de serieuzere livestreams als een webinar ook geschikt voor entertainmentdoeleinden zoals een livesteam DJ, band, cabaret of festival. Robert vult aan: ‘We hebben drie verschillende typen gasten. Mensen die al helemaal een idee in hun hoofd hebben zitten en compleet los kunnen gaan met de ruimte, de decors en de technische mogelijkheden, opdrachtgevers die simpelweg gaan voor plug & play, en mensen die graag iets voor hun doelgroep willen organiseren, maar graag wat ondersteuning willen. Wij leveren graag maatwerk, eigenlijk kunnen ze het zo gek maken als ze zelf willen. Hoe uitdagender de vraag, hoe leuker’, lacht hij.

Hybride evenementen

‘Als de richtlijnen van het RIVM het toelaten, dan is het ook mogelijk om publiek te ontvangen, zodat er een combinatie is van online en offline bezoekers’, vertelt Cas. ‘Dat betekent dat een evenement altijd door kan gaan, of het nu volledig via een livestream, hybride of helemaal live op locatie is. Dat is in deze tijd best een veilig idee!’ Een droomevenement? Dat is volgens Robert en Cas toch wel een soort congrestival, met de dynamiek van verschillende settings en locaties. De snelheid van online gecombineerd met live. Zoals ze eerder al zeiden: geen vraag is te gek, daag ze vooral uit met je lastige vragen en toffe concepten!

 

Wil je een training, lezing, materclass of ander event organiseren en vraag je je af hoe je dit online kan doen? Om jou te helpen organiseren Industrial Studios en Agnes Eventcoaching het online event: Online Spotlight, een twee uur durende inspiratieshow waarin je alles te leert over online events. Kijk voor meer info en aanmelding op deze website.

 

Door > Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!