Indoorfestival Flirting With The Blues in FlintIndoorfestival Flirting With The Blues in Flint
Back Back Nieuws

Indoorfestival Flirting With The Blues in Flint

19 november 2019

Voor de echte liefhebbers is Flirting With The Blues een begrip. Het zinderende indoorfestival slaagt er inmiddels al vijf jaar in een aantal bluesgiganten naar Flint in Amersfoort te halen. De vijfde editie beslaat dit jaar opnieuw twee dagen, 13 en 14 december 2019.

Top Britse blues

Als eerste treedt het Matt Schofield Trio op. Gitarist, vocalist en songwriter Matt Schofield mag zich samen met onder meer Eric Clapton en Peter Green rekenen tot de top van de Britse bluesgitaristen! Daarnaast staat Christine Tambakis op het podium die voor een belangrijk deel de zang voor haar rekening neemt.

Bluesrock

Na een korte pauze kan men genieten van de Coco Montoya Band. Van drummer bij Albert Collins & The Icebreakers tot gitarist in John Mayall’s Bluesbreakers is Coco is gegroeid tot een topgitarist en -vocalist in de bluesrockscene.

AFASzaal

Op zaterdag 14 december gaan de deuren om 15:30 uur open en treden er in de AFASzaal en de foyer van Flint achtereenvolgens maar liefst vijf bands op. De eerste band die in de AFASzaal aantreedt is de Leif de Leeuw Band.  Daarna is het de beurt aan één van de toonaangevende muzikale exportproducten van Denemarken: Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Ter afsluiting van de zaterdag is er muzikaal vuurwerk te verwachten in een tweeënhalf uur durende, vlammende 4G Session. Hierbij zullen de vier leadgitaristen Scott Sharrard (Gregg Allman Band), Kid Ramos (Roomful of Blues, The Fabulous Thunderbirds), Paul Nelson (Allman Brothers Band, Johnny Winter Band) en Stef Paglia (Phil Bee’s Freedom) een bijzonder once in a lifetime optreden verzorgen. Uniek, aangezien de heren nog nooit samen gespeeld hebben.

Meer dan blues

Flirting with the Blues is meer dan alleen een bluesfestival. Flint wordt op zaterdag omgetoverd in een gezellig marktplein. TREK theaterkeuken & café staat zaterdag helemaal in het teken van het festival.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!