Back Back Nieuws

Indonesisch pop-up restaurant laat tijden herleven in Hotel Des Indes

14 oktober 2016
Authentiek Indonesisch restaurant The Raffles verplaatst zich voor vier speciale avonden in
november naar het exclusieve Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout in Den Haag. Het hotel host op zondag 6 en maandag 7 november a.s. eigenaar-sommelier Frank Deuning en chef-kok Vichai Boonyuen in fine-dining restaurant Des Indes. Een reprise volgt op de zondagen 20 en 27 november a.s.

Dat deze twee vrienden, elk op eigen wijze een begrip in Den Haag, elkaar opzoeken is geen
verrassing. Beiden zijn voortgekomen uit een Indisch verleden met een rijke gastronomische traditie.

Inspiratie van grootouders
Hotel Des Indes (letterlijk vertaald: Hotel van Indië) werd in 1881 geopend voor reizigers vanuit de Oost en verwees naar het gelijknamige hotel in Batavia, nu Jakarta. Naast het interieur, met Javaanse wandschilderingen en palmbomen, draagt het wapen van Hotel Des Indes nog steeds het zwaard en de krans van het wapen van die stad. Frank Deuning’s familie kwam tevens van Java. Hij noemde zijn restaurant (toepasselijk gelegen aan de Javastraat) naar Sir Thomas Stamford Raffles, gouverneur van Java (1811-1816) en zocht voor de inrichting inspiratie bij oude foto’s van het huis van zijn grootouders.

De keuken kenmerkt zich door verse authentieke Javaanse gerechten à la minute bereid. General Manager van Hotel Des Indes Rem Bastiaens: 'Het is een eer om Franken Vichai te  ontvangen in Hotel Des Indes. Het is duidelijk hoezeer The Raffles geliefd en gerespecteerd is bij de echte liefhebbers en kenners van de authentieke Javaanse keuken.'

Nieuwe Indonesische keuken in historische ambiance
The Raffles eigenaar-sommelier Frank Deuning: 'We brengen de nieuwe Indonesische keuken in de historische ambiance “van Indië” bij Hotel Des Indes. Zelf heb ik mooie herinneringen aan dit hotel en ik vind het dan ook heel bijzonder om deze samenwerking aan te mogen gaan.'
Chef-kok Vichai Boonyuen heeft voor de gelegenheid een nieuw 5-gangen ‘Batavia’ menu samengesteld, met een moderne rijsttafel als hoofdgerecht. Frank Deuning is gastheer en staat klaar om gasten te voorzien van een warm welkom en expertise wijnadvies.

Intiem karakter
Om het intieme karakter te waarborgen is het aantal couverts beperkt tot vijftig per avond. Liefhebbers kunnen vanaf nu reserveren via www.hoteldesindes.nl of per telefoon: 070-3612321. Kosten zijn €39,50 per persoon voor een 5-gangen menu exclusief wijn, aanvang vanaf 18:00 uur.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!