IENVENT Travel toegelaten tot het Travelife Certification ProgramIENVENT Travel toegelaten tot het Travelife Certification Program
Back Back Nieuws

IENVENT Travel toegelaten tot het Travelife Certification Program

25 juli 2022

IENVENT Travel, Incentives & Events is zeer trots te zijn toegelaten tot het door de EU gefinancierde SUSTOUR-project, dat meer dan 600 kleine- en middelgrote touroperators en reisbureaus uit 35 Europese landen ondersteunt bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties. IENVENT ziet haar deelname als een kans om haar prestaties op het gebied van duurzaamheid te verbeteren. 

IENVENT focust zich sinds enkele jaren op Duurzaamheid. IENVENT is aangesloten bij de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) een branchevereniging waarbij de focus ook ligt op duurzaam ondernemen. Ineke Derksen, ‘founder’ van IENVENT Travel, Incentives & Events, vind het daarom ook logisch dat ze een van de leden is van de werkgroep duurzaam van de VvKR. Om CO2 te reduceren plant IENVENT bomen voor het leven, in samenwerking met Trees for All.

Gecertificeerd Travelife Partner

IENVENT is nu nog Travelife Engaged maar het doel is om binnen een jaar een gecertificeerd Travelife Partner te zijn. Het ‘Travelife’ programma helpt IENVENT bij het managen en verbeteren van sociale en milieuaspecten, die aansluiten bij de duurzaamheidcriteria. Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen.

Criteria

Het Travelife certification program bestaat uit drie stappen.

  • Travelife Engaged
  • Travelife Partner
  • Travelife Certification

Om in aanmerking te komen, moet IENVENT voldoen aan criteria die betrekking hebben op intern beleid, management, productassortiment, handelspartners en consumentenvoorlichting. Het doel: incentives- en events duurzaam ontwikkelen met aandacht voor mens, dier en natuur. Want alleen als de reis- en eventbranche echt verduurzaamt, houden incentive bestemmingen hun kwaliteit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!