ID&T sleept overheid voor rechter om nieuwe coronaregelsID&T sleept overheid voor rechter om nieuwe coronaregels
Back Back Nieuws

ID&T sleept overheid voor rechter om nieuwe coronaregels

12 juli 2021

Festivalorganisator ID&T spant een kort geding aan tegen de Nederlandse overheid omwille van de verscherpte coronamaatregelen. In het kort geding eist de festivalorganisator een duidelijk besluit vanuit de overheid. ‘Ofwel moeten festivals kunnen doorgaan onder de voorwaarden onderzocht door Fieldlab Evenementen, ofwel moet de overheid haar verantwoordelijkheid nemen met het betalen van onze rekeningen door middel van het garantiefonds’, stelt CEO Ritty van Straalen. ‘We willen nu duidelijkheid. We kunnen niet iedereen tot 14 augustus aan het lijntje houden.’

Vrijdagavond maakten demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge bekend dat meerdaagse evenementen voorlopig niet meer worden gehouden en dat bezoekers van een evenement moeten zitten. Ze deden dat uit vrees voor een verdere toename van het aantal besmettingen, vooral onder jongeren. ‘We hebben ons tijdens de Fieldlab-evenementen hard ingespannen samen met de overheid en we hebben hier samen conclusies uit getrokken. Nu trekt de overheid de handen ervan af en laten ze ons bungelen’, vindt Van Straalen.

Ook Lowlands-directeur Van Eerdenburg laat van zich horen. Lowlands zou dit jaar van 20 tot en met 22 augustus plaatsvinden. Daarmee heeft de organisatie van Lowlands een kleine week om het festival op te zetten, als de verstrenging van de maatregelen wordt opgeheven. ‘Dat is veel te kort en kost hartstikke veel geld. Ze stralen iets uit van: je ziet maar hoe je het oplost’, zegt hij tegen persbureau ANP.

Bron: ANP

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!