Ideeëncompetitie Maassilo: Je kan het dak op! Ideeëncompetitie Maassilo: Je kan het dak op!
Back Back Nieuws

Ideeëncompetitie Maassilo: Je kan het dak op!

15 juni 2018

De initiatiefnemers van de Maassilo hebben het plan opgevat om het dak toegankelijk te maken. Want als je ergens een prachtig zicht hebt op de skyline van Rotterdam en de Maas dan is het wel vanaf het dak van de Maassilo. Middels een ideeëncompetitie wordt er een ontwerp gezocht voor een rooftop of skybox van circa 350 m² op de 10e verdieping van de Maassilo. Daarnaast zijn we op zoek naar een creatieve invulling van de overige 6.000 m² aan dakoppervlak. De competitie start vandaag en loopt tot 27 juli 2018.

Wat is het idee?

Om de creativiteit van de stad en ondernemers de ruimte te geven organiseert de Maassilo een ideeëncompetitie voor het dak. De specifieke opgave is het ontwerp van een rooftop of 'skybox' op de 10e verdieping van circa 350 m². Daarnaast zijn we op zoek naar creatieve ideeën voor de overige 6.000 m² aan dakoppervlak. Van een openbare daktuin, regenwaterbuffering tot een energiedak; iedereen met een goed idee en/of een goed businessplan kan meedoen.

Meedoen aan de ideeëncompetitie Iedereen kan meedoen met de ideeëncompetitie. We dagen studenten, partypeople, architecten, ontwerpers, stadmakers, start-ups en ondernemers uit. Doel is om de ideeënrijkdom en de collectieve creativiteit en inventiviteit van de stad te ontsluiten voor dit markante Rotterdamse cultureel erfgoed. Wie mee wil doen aan de ideeëncompetitie kan een mail sturen naar aan Nicole de Koster (nicole@maassilo.com). Dan word je uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst, geregistreerd als deelnemer en krijg je een informatiepakket met hierin de cultuurhistorische verkenning, een set PDF tekeningen en eerdere studies naar de mogelijkheden van de Graansilo Maashaven.

Samenwerking Stadslab Maashaven

De beste ideeën worden door een jury beoordeeld en gehonoreerd. Daarnaast wordt de samenhang tussen de ideeën in co-creatie met Maassilo verder ontwikkeld tot een stevig project met een gezonde financiering en exploitatie. In deze periode wordt ook samen met stadslab Maashaven de relatie met de omgeving gelegd.

Belangrijke data

• 22 & 23 juni informatiebijeenkomst op het dak (16.30 uur – ingang Factory010)

• 27 juli deadline ideeëncompetitie

• 20 aug winnaars bekend, co-creatie samenhang

• 8 sept selectie partners ontwikkeling, start ontwerp

Over de Maassilo

De Graansilo Maashaven is al meer dan een eeuw een baken op Zuid. In drie delen (1910, 1930, 1954) groeide de Maassilo uit tot de grootste graansilo van Europa en droeg zo bij aan het ontstaan van de grootste haven ter wereld. Rond 2003 werd de graansilo verkocht aan de gemeente Rotterdam. Sinds de vestiging van club NOW&WOW in 2004 is de graansilo stukje bij beetje verder ontwikkeld. Van de Creative Factory en Factory010 tot de Maassilo eventlocatie, het enorme gebouw biedt inmiddels plaats aan meer dan 30 bedrijven en behoort met een capaciteit tot 5.000 mensen tot de grotere evenementenlocaties van Nederland. Naast de dance-events die ieder weekend gehouden worden, is de Maassilo ook een gewilde locatie voor zakelijke evenementen zoals beurzen, congressen en bedrijfsfeesten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!