Hypsos bouwt Algerije Paviljoen op Expo 2017Hypsos bouwt Algerije Paviljoen op Expo 2017
Back Back Nieuws

Hypsos bouwt Algerije Paviljoen op Expo 2017

16 juni 2017

Hypsos, specialist in live communicatie, werd geselecteerd om het landenpaviljoen van Algerije als hoofdaannemer te bouwen op de wereldtentoonstelling Expo 2017 in Astana, Kazachstan voor het Kantoor van de premier van de Volksrepubliek Algerije. Uiteraard is dit paviljoen tot stand gekomen met een samengesteld team van gespecialiseerde bedrijven, bestaande uit Hypsos, de Expo Pavilion Group / Gestalt Communications GmbH voor ontwerp realisatie en MCW Creative voor alle multimedia productie.

Land van licht

Algerije is een Land van Licht en tijdens de Astana Expo 2017 wordt het verhaal van Algerije verteld in een meeslepende bezoekersbeleving. De reis van de bezoeker langs een preshow, mainshow en postshow geeft inzicht in de energie ambities van het land, maar toont ook een variëteit aan historische, menselijke, natuurlijke en sociale aspecten van het Noord-Afrikaanse land. Dit allemaal door gebruik te maken van licht en media om een welhaast ontastbaar verhaal neer te zetten, over het 'Land van Licht'. Het is in feite de overvloed van zonlicht gecombineerd met een overvloed aan ruimte, die de ideale randvoorwaarden scheppen om duurzame energie te scheppen op een grootse schaal. Het onderwerp van het paviljoen varieert van historische, menselijke, ecologische, natuur en sociologische aspecten van het Noord-Afrikaanse land.

Drie themagebieden

De preshow beschikt over een installatie van 6 projectoren die feiten en cijfers over Algerije tonen. Daarbij worden de voortdurende inspanningen van Algerije getoond op het gebied van duurzame energiebronnen waaronder wind- en zonne-energie.

Het hoogtepunt van het paviljoen is de main show weergegeven op een 14 bij 6 meter gebogen projectiescherm, gebruikmakend van 4 projectoren en een zgn. 80 cm video-sphere presentatie (projectie op een bol van 80 cm, door middel van 4 geschakelde projectoren). Voor het maken van het filmmateriaal reisde het multimedia team af naar Algerije om daar in 4K resolutie verbazingwekkende beelden te schieten van het uiteenlopende landschap en de cultuur van het land tegen een interessante verhaallijn met reflecties van de zon.

De post-show toont o.a. monsters van de vele soorten zand die in de Sahara woestijn in Algerije te vinden zijn. Bovendien worden in deze ruimte traditionele kostuums getoond en in een interactieve exhibit wordt het weven van tapijten getoond.

Samenwerking

In samenwerking met haar partners heeft Hypsos het gehele paviljoen mogen realiseren, onder leiding van Jan Spiers, Managingdirector van Hypsos in Moskou, Dmitriy Plahotnyuk, Projectmanager van Hypsos in Hong Kong en Tim Large, Projectdirector van Hypsos in Azië. De werkzaamheden van Hypsos bestaan uit de inrichting van de expositie, de inrichting van de VIP ruimtes, alle verschillende tentoonstellingsruimtes, de displays, meubels, de AV productie en alle hardware.

Expo 2017 Astana

In Astana, Kazachstan wordt vanaf 10 juni t/m 10 september de wereldtentoonstelling Expo 2017 gehouden waar zo'n 115 landen en 22 internationale organisaties aan deelnemen. Het thema van deze Expo is 'Future Energy'. Het hoofddoel van de tentoonstelling is verantwoordelijkheid op te roepen die een discussie bevordert en het ontwikkelen stimuleert van kennis waarmee mensen het energieverbruik op onze planeet onder controle krijgen en schade aan het milieu weten te minimaliseren. Naar verwachting zullen tot wel 5 miljoen mensen wereldwijd de Expo 2017 gaan bezoeken.

Over Hypsos

Hypsos, opgericht in 1910, is al meer dan 100 jaar toonaangevend in live communicatie. Met vestigingen in Amsterdam, Moscow, Dubai, Hong Kong and Sao Paulo, verzorgt Hypsos de realisatie van wereld expo's, winkels, musea, beurzen, brand experiences en evenementen. Op de Expo 2017 ontwikkelt, bouwt en verzorgt Hypsos drie landenpaviljoens, te weten van: Nederland, Saudi Arabië en Algerije.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!