Back Back Nieuws

Huldiging regionale congresambassadeurs in MECC Maastricht

26 maart 2013
Tijdens The European Fine Art Fair (TEFAF) vond afgelopen zaterdag wederom een bijeenkomst plaats van de Maastrichtse congresambassadeursclub Amici ad Mosam (Vrienden aan de Maas). 24 deelnemers kwamen in MECC Maastricht bijeen om lezingen bij te wonen, te netwerken en TEFAF te bezoeken. Wethouder Aarts huldigde bovendien een aantal Amici om hen te bedanken voor hun inzet als congresambassadeurs van Maastricht & regio.

Waardering voor inzet
Het is inmiddels een traditie geworden. Vier Amici werden door wethouder Aarts gehuldigd met een oorkonde als blijk van waardering voor hun inzet. Alle gehuldigden hebben het afgelopen jaar een congres of wetenschappelijke bijeenkomst(en) in Maastricht & regio georganiseerd. Het organiseren van een congres kost veel tijd en energie; academici organiseren een congres naast hun reguliere werkzaamheden (onderzoek). Vandaar dat de initiators van Amici ad Mosam het belangrijk vinden op een speciale manier aandacht te schenken aan deze ambassadeurs. Immers: wetenschappelijke bijeenkomsten en congressen zijn een belangrijke impuls voor Maastricht & regio, zowel op kennis- als op economisch gebied. Ook voor de Amici is een kwalitatief congres belangrijk: het kan deuren openen bij het aanvragen van subsidies en onderzoeksgelden.

Foto:  De gehuldigden van 2013: v.l.n.r. Prof. Dr. Jan Nijhuis, mevrouw Martina Kutmon PhD, Prof. Dr. Johan Heemskerk, Dr. Rijn Jöbsis. 
Fotografie: Gert Lammer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!