Huis van Bewaring verder onder Hotels By SheetzHuis van Bewaring verder onder Hotels By Sheetz
Back Back Nieuws

Huis van Bewaring verder onder Hotels By Sheetz

05 juni 2018

Hotels By Sheetz voegt het bekende en bijzonder fraaie Hotel Huis van Bewaring toe aan haar label. Deze voormalige gevangenis is gelegen in het bruisende centrum van de mooie stad Almelo. Hotel Huis van Bewaring vormt per 1 september 2018 een mooie aanvulling op het bestaande portfolio dat bestaat uit Grand Hotel Ter Duin in Burgh-Haamstede, Resort Bad Boekelo in Boekelo en Hotel Oosterhout in Oosterhout. Hotels By Sheetz is er sterk van overtuigd, dat Hotel Huis van Bewaring van toegevoegde waarde is door het unieke karakter van dit prachtige pand. 

Metamorfose voor cellenblok

Het Huis van Bewaring draagt zijn naam met het volste recht: een kleine 70 jaar lang hebben mensen die bij de nabijgelegen rechtbank waren veroordeeld hier hun straf uitgezeten. Het imposante gebouw werd geopend in 1928 en werd toen 'De Pouwelingsbrugge' gedoopt. In 1995 werd de instelling gesloten en verhuisden medewerkers en gevangenen naar een nieuw pand. In 2004 werd het Huis van Bewaring gekocht door Liesbeth en Jørgen van der Pot. Zij gingen er zelf wonen en toverden een aantal kantoren en andere ruimtes om tot sfeervolle bed & breakfast-kamers. Vervolgens onderging ook het voormalige cellenblok een metamorfose en werden cellen samengevoegd en getransformeerd tot fraaie kamers en suites. Sinds 2004 is het Huis van Bewaring officieel een hotel.

Pieter van Vollenhovenprijs

Op 21 mei 2014 ontvingen Liesbeth en Jørgen de Pieter van Vollenhovenprijs. Professor mr. Pieter van Vollenhoven reikte de prijs zelf uit aan Jørgen en Liesbeth van der Pot. De prijs drukt de waardering uit voor de wijze waarop zij het monument een nieuwe bestemming hebben gegeven. De Pieter van Vollenhovenprijs is een jaarlijks terugkerende prijs aan een particulier of organisatie die de uitdaging is aangegaan om een monument in Nederland te behouden door het een nieuwe bestemming te geven. Op dit moment vindt er in Hotel Huis van Bewaring opnieuw een grootschalige verbouwing plaats, waarbij het huidige woonhuis wordt omgebouwd in 8 extra luxe kamers. Hierna gaat het hotel op 1 september verder onder de nieuwe vlag van Hotel By Sheetz. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!