Hotel de Sterrenberg, a place to wanderHotel de Sterrenberg, a place to wander
Back Back Locaties

Hotel de Sterrenberg, a place to wander

18 september 2018

Vlak bij de ingang van Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo ligt Hotel de Sterrenberg. Dit hotel is onlangs geheel verbouwd en vernieuwd en heeft alles wat de moderne gast zoekt. De natuurlijke sfeer van het hotel wordt mooi gecombineerd met industriële betonwanden en moderne verlichting. Alles ademt rust en ontspanning.Het hotel beschikt over diverse wellnessfaciliteiten en een met Bib Gourmand bekroond restaurant.Professioneel en tegelijkertijd gemoedelijk. Een heerlijk hotel in een heerlijke omgeving.

Tijdens de economische crisis kozen de meeste hotels voor het doorvoeren van bezuinigingen. De eigenaren van de Sterrenberg, Hans en Petra Bom, deden het anders. Zij gingen investeren in hun hotel en in hun personeel. Een half jaar ging het hotel dicht en in die die tijd bleef het personeel in dienst. In die tijd konden ze stages lopen en inspiratie opdoen, om na de verbouwing nog betere service te kunnen bieden aan de klant!

‘Het was de bedoeling dat we een aantal excursies, die we aan onze gasten aanbieden, ook zelf gingen beleven. Dan kun je echt vanuit jezelf iets vertellen over wat je aanbiedt ’, zegt Karin Kreileman, Sales en Marketingmanager bij Hotel de Sterrenberg, als ik haar spreek op het zonovergoten terras van het hotel. ‘Dat het personeel ook echt zichzelf kan zijn, is iets dat erg belangrijk is bij de Sterrenberg. ‘Geen keurslijf, maar een echt warme werkomgeving, dat is wat je hier vindt en wat onze gasten ook zeker zullen merken.’

Rust en groen

Als je je auto parkeert op het ruime nieuwe parkeerterrein aan de overkant van de weg, voel je meteen de rust en zie je al het groen. Hoge bomen flankeren het moderne hotel. Als je binnenkomt, tref je meteen voor je de receptie. Links vind je een ruimte met een open keuken, waar ook het ontbijt wordt geserveerd. De inrichting is industrieel met veel ruimte voor natuurlijke kenmerken. Je kunt hier de hele dag terecht voor een kop koffie, een heerlijke gezonde lunch of een goed glas wijn. Vanuit deze ruimte loop je het terras op, waar je uitkijkt over de groene velden. Maar het groene karakter van het hotel gaat verder dan de omgeving.

Vanaf 2006 is het hotel al in het bezit van een Green Key Goud voor duurzaam ondernemen. ‘Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu zitten in de DNA van dit bedrijf. Zo zijn we zijn zelf water gaan filteren en bottelen en hebben daarbij de samenwerking gezocht met MADE BLUE. Voor elke verkochte fles water, stelt zij duizend keer de inhoud aan schoon drinkwater beschikbaar in ontwikkelingslanden.’

Wellness en culinair genieten

Bij de verbouwing werd ook het wellnessgedeelte van het hotel vernieuwd. Gasten kunnen nu genieten van sauna, stoombad, tepidarium en wellness-bad, fitness en zwembad met infraroodsauna. Het zwembad is verwarmd tot 29 graden en de relaxpool tot 31 graden. Alles om van het hotelbezoek een echte totaalbelevenis te maken! Ook op het culinaire vlak kunnen gasten genieten. Het restaurant Cèpes ontving onlangs een Bib Gourmand van Michelin en verwent haar bezoekers met de mooiste producten uit de streek of uit hun eigen kruidentuin, waar mogelijk kiezen ze voor biologisch. Het gepassioneerde keukenteam kookt de sterren van de hemel.

Vergaderen op toplocatie

‘Zakenmensen willen verrast worden en dat lukt zeker als je de Sterrenberg kiest als locatie voor je zakelijke event. Wij zijn sterk op culinair gebied, ons hotel heeft een fantastische sfeer en een persoonlijke benadering. Wij krijgen vaak van klanten terug dat ze onze service, het eten en de ongedwongen sfeer fantastisch hebben gevonden. Veel trainers erkennen die meerwaarde van ons hotel. Wij werken ook samen met Otterlo Events en Buitenbusiness om naast het vergaderen ook aan teambuilding te kunnen doen. Zo kunnen mensen na hun vergadering actief bezig zijn met bijvoorbeeld schapen drijven, valkenieren of een mountainbikeclinic. De omgeving van het hotel alleen is al een inspirational selling point‘, aldus Kreileman. ’Een wandeling met onze boswachter als break is dan ook een leuke manier om de omgeving te ontdekken. Zo wordt vergaderen toch leuk?’ De zes ruime vergaderzalen en twee boardrooms van het hotel zijn modern en warm ingericht en overal komt direct daglicht binnen. De apparatuur is modern, de koffie is goed en het eten en de snacks zijn gezond en lekker.’ Wij vinden het belangrijk om de trainers te ontzorgen en ze direct bij te staan bij vragen of wensen. Zomers kan er ook gebruik worden gemaakt van de loungezitjes in de tuin.

Innovatie gaat door

De innovatie van het hotel blijft doorgaan. ‘Er staan nog meer uitbreidingen op de planning, welke precies houd ik nog even voor me. Je moet blijven verrassen, zodat ook de vaste gast blijft terugkomen. Wat een gast zoekt, is onderscheidend vermogen en een eigen identiteit. In de 8,5 jaar dat ik bij de Sterrenberg werk heb ik al drie verbouwingen en innovaties meegemaakt, aldus Kreileman. ‘Eigenlijk zijn we altijd bezig met het volgende project. Elke tijd vraagt om nieuwe aanpassingen en met ons team zijn wij continu bezig om te kijken wat we kunnen finetunen. Input krijgen wij van onze gasten, bijvoorbeeld door open vragen te stellen in de enquêtes en hen te vragen naar hun leukste en minst leuke ervaring.’

Het wellness hotel, dat al 26 jaar in handen is van dezelfde eigenaren, is na de verbouwing een plek geworden waar zelfs de meest verwende gast zich thuis zal voelen. De perfecte combinatie van persoonlijke benadering, gemoedelijkheid en professionaliteit. Hotel de Sterrenberg, a place to wander en zeker een plek waar je terug wilt komen.

Door > Kitty Dalhuizen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!