Maatwerk
Bij Hotel Central begint het niet bij zalen of aantallen, maar bij het doel van de bijeenkomst. Maatwerk is hier dagelijkse praktijk. Er is een gereedschapskist vol mogelijkheden. Een feestavond krijgt soms een cocktailbar of een casinotafel. Een intieme toost vraagt om stilte en licht. Een stadsprogramma kan met een lunch en aansluitend een workshop door een collega om de hoek. ‘Wij beginnen bij het verhaal van de gast en bouwen daar omheen,’ vertellen Leonie en Sam. ‘Dan voelt het vanzelf persoonlijk en logisch.’ Tom vult aan: ‘Niet alles hoeft binnen onze muren. Als iets buiten beter past, moedigen wij dat juist aan.’
Ruimtes met een verhaal
De locatie vertelt mee. Zo ligt er onder het hotel een gewelvenkelder uit de 14e eeuw, waar destijds de Hoofdwacht was gevestigd. Vertel het verhaal van de Hoofdwacht bij aanvang van de borrel en de ruimte gaat leven. In de Prinsenzaal hangt een kunstwerk met de Prinsen van Oranje, opgebouwd uit foto’s uit meer dan een eeuw hotelgeschiedenis. Dat werkt als gespreksstarter tijdens pauzes en diners. De zalen zijn klassiek van karakter en tegelijk fris van uitstraling. ‘We hebben de afgelopen jaren veel vernieuwd zodat klassiek karakter en nieuw comfort elkaar versterken,’ zegt Tom. ‘Je voelt de historie en je ervaart het gemak van nu.’
De stad als podium
Hotel Central leeft mee met Den Bosch. Het staat midden op de Markt en kent de golven van drukte en rust. Het team weet wanneer je beter een andere route kunt nemen en waar het bruist. Ze kennen de verborgen parels en de gidsen die net dat beetje extra brengen. ‘Wij zijn geen eiland, wij zijn een kruispunt,’ vertelt Tom. ‘Als elders iets beter past, zeggen we dat eerlijk. De stad wint als het totaal klopt.’
De Bossche brasserie
De brasserie is de plek voor de Bosschenaar en de hotelgast die de stad wil proeven. Bekende gerechten krijgen een eigentijdse draai. Je herkent wat je eet en toch verrast het je. ‘Wij koken vanuit vertrouwen, met een verrassende twist,’ vertelt Sam. Het is een plek voor een koffie met Bossche bol, een lange lunch met vrienden en het nagesprek na een vergadering dat ineens de beste ideeën oplevert.
Persoonlijk en gastgericht
Wat Hotel Central bijzonder maakt is de oprechte toon. Medewerkers die een boeking voorbereiden staan vaak ook bij de deur om iemand welkom te heten. Namen worden onthouden, wensen vastgelegd en puntjes gaan op de i zonder gedoe. Of zoals het team het kernachtig verwoordt. ‘Wat dit bedrijf uniek maakt is niet dat het oud is, maar dat het mee heeft kunnen gaan met de tijd door het unieke personeel dat hier werkt.’
Kerst bij Central
In december krijgt Hotel Central extra glans. Zalen en brasserie staan in kerstsfeer. Kies voor een borrel met winterse bites, een diner in de sfeervolle private dining ruimte of een walking dinner in de brasserie of Hoofdwacht. De ligging aan de Markt maakt een korte lichtjeswandeling eenvoudig.
Hotel Central is een Bossche eventlocatie waar mensen het verschil maken. Eerst zien en proeven, daarna bouwen aan een programma dat klopt. ‘It’s all about you’, sluit Sam af.