Back Back Nieuws

Hospitality locaties Grand Depart speciale voorzieningen in verband met hittegolf

02 juli 2015
Ondanks de verwachte tropische temperaturen, zullen de duizenden VIP-gasten tijdens de start van de Tour de France zich heel goed kunnen verpozen op de locaties langs het parcours. Bij Jaarbeurs, het ‘grand decor’ van dit grootse evenement, is namelijk een speciaal dubbeldeks complex verrezen van ruim 7.500 vierkante meter. De Boer Structures is verantwoordelijk voor de bouw van deze locaties dat met speciale voorzieningen ervoor moet zorgen dat de temperatuur binnen zo’n 10 graden onder de buitentemperatuur blijft.

Airconditioningunits, luifels en parasols
Barbara Kalksma, verantwoordelijke van De Boer voor de Grand Depart, licht toe. ‘Buiten zijn ruime terrassen opgezet met parasols en luifels die schaduw verzorgen voor de mensen die de actie van heel dicht bij willen zien. De locatie heeft witte licht-ondoorlatende dakzeilen die veel van de warmte buitenhouden, en de ramen zijn geïsoleerd. Binnen zorgen we verder met grote airconditioningunits voor een aangenaam klimaat die op het heetst van de dag zo’n 10 graden onder de mediterrane buitentemperatuur zal liggen. Voor deze Grand Depart heeft De Boer in totaal maar liefst 11.000 vierkante meter aan ge-airconditionede VIP-ontvangstruimtes opgebouwd op vijf verschillende locaties’.

Wielerspectakel
Vijf dagen lang vormen fietsstad Utrecht en Jaarbeurs het decor voor het grootste wielerspektakel ter wereld. Jaarbeurs is tijdens de eerste vijf dagen van de Tour de verbindende factor tussen de renners en hun ploegen, de organisatie, de toeschouwers, de pers en het bedrijfsleven. Jaarbeurs is zowel start- en finishlocatie van de proloog, startlocatie van de tweede etappe en grand hospitality partner op vijf VIP-locaties in Utrecht. Verder zijn we accommodatiepartner voor het internationale perscentrum voor 2.500 journalisten en VIP-host tijdens de ploegenpresentatie.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!