People's Business 2017 openingPeople's Business 2017 opening
Back Back Nieuws

Hoogste aantal bezoekers en exposanten ooit bij People's Business 2017

24 januari 2017

Op 18 en 19 januari 2017 vond in het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam de 18e editie van People’s Business plaats. Voor de tweede keer werd hét netwerkevent van regio Rotterdam-Rijnmond onder de vlag van Postillion Hotels georganiseerd. Met open paviljoens, een uitgebreid programma met sprekers geïnspireerd door het thema ‘Beyond Smart Cities’ en 146 enthousiaste exposanten, is het event goed ontvangen door bezoekers. Met maar liefst 5074 innovatieve ondernemers, van gevestigde namen tot starters, behaalden wij deze editie een uniek bezoekersaantal. Een inspirerende start van het nieuwe businessjaar voor zakelijk Rotterdam Rijnmond.

Huawei opent People’s Business 2017

Een Chinese leeuwenoptocht onder begeleiding van live drums vormde de opmaat voor de officiële opening op het hoofdpodium van het netwerkevent. 'Na 12 maanden toe te hebben gewerkt naar dit event, kunnen we nu écht laten zien wat People’s Business is' vertelt een trotse Jessica Steur, General Manager van het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam. Vervolgens was het woord aan Daniel Tang van het Chinese telecombedrijf Huawei. Hij gaf passend bij het thema van People’s Business, een betoog over de betekenis van ‘Beyond Smart Cities’ en welke voortrekkersrol China hierin vervult. Na zijn eervolle woorden, werd het event geopend met een knallende gongslag.

Programmaonderdelen

De verschillende te volgen programmaonderdelen werden dit jaar tijdens People’s Business enorm uitgebreid. People’s Academy startte op beide dagen met een plenair programma waar lezingen werden gegeven door Jan Rotmans (Roadmap Next Economy), Martijn Aslander (Nooit Af…), Jacco Bouw (Webpower, Evolution or Revolution ), Lennart Graaff (BLOC, Dutch Wind Wheel) en Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman (Fountainheads, Beyond Smart City tijdperk). Later op de avond volgden verdiepende masterclasses op het plenaire programma. Daarnaast werden ook verschillende masterclasses en kennissessies aangeboden door exposanten. Het thema ‘Beyond Smart Cities’ werd uitgelegd op het paviljoen Futurelab waar de brug werd gelegd tussen ideeën en innovaties. De bezoeker kwam hier in aanraking met een experiment/idee en tegelijk ook met innovaties en/of nieuwe business- of verdienmodellen. De ontwikkeling van ondernemerschap. Vanuit People’s Network werden vier speeddate sessies georganiseerd. Bij dit zeer druk bezochte onderdeel spraken de deelnemers enthousiast over de nieuwe contacten die gelegd werden tijdens deze korte netwerkgesprekken.

Uitreiking van de Rijnmond BUSINESS Influential Award

Voormalig wethouder Hans Vervat is door de lezers van het zakenmagazine Rijnmond BUSINESS gekozen tot meest invloedrijke Rijnmondenaar van 2016. Al dertien jaar doet Rijnmond BUSINESS, aan het eind van het jaar, onderzoek onder haar lezers wie er volgens hen het betreffende jaar het meest invloedrijk is. Op donderdag 19 januari 2017 ontving Hans Vervat, de Rijnmond BUSINESS Influential Award 2016 uit handen van André Kramer, winnaar van 2015. Vervat gaf aan verrast te zijn met de benoeming. 'Jarenlang stond ik in het linker rijtje, maar nu mag ik toch de prijs in ontvangst nemen.'

Verantwoord ondernemen

Het goede doel, dat dit jaar tijdens People’s Business onder de aandacht is gebracht, is de non-profit organisatie OrganoBike. Werklozen, die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, leveren voor OrganoBike wekelijks vers en biologisch fruit aan bedrijven die het belangrijk vinden om, op een gezonde manier, sociaal betrokken te blijven bij de maatschappij. Daarnaast maakt OrganoBike gebruik van elektrische fietsen en biologische producten, zodat ze ook op een verantwoorde manier omgaan met de huidige milieuproblematiek. Dit traject is opgezet door Radar WMO en de gemeente om te helpen de sociale vaardigheden en werkervaring te verbeteren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!