Back Back Nieuws

Holland alliantie met de USA gelanceerd

09 juli 2012
Amsterdam Marketing gaat in nauwe samenwerking met KLM, Schiphol en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Amerikaanse toeristische en zakelijke bezoekersmarkt in de toekomst intensiever bewerken.

Verbeteren en verdiepen
Dit is vrijdag 6 juli bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam. Deze partijen werken reeds samen op opkomende markten als China en Rusland en bereiden ook een samenwerking in Brazilië voor. De beoogde samenwerking op de USA richt zich niet op het openbreken van een nieuwe markt, maar op het intensiveren, bestendigen en verbinden van bestaande activiteiten van deze partijen, teneinde een nog krachtigere boodschap over Amsterdam en Nederland bij de Amerikaanse doelgroep te krijgen. Amerikanen zijn traditioneel, samen met de Britten, een van de belangrijkste buitenlandse bezoekers aan Amsterdam en Nederland.  De genoemde partijen vinden het daarom van groot belang de inspanningen op de USA sterk te houden en, daar waar nodig, te verbeteren en te verdiepen. De komende tijd zullen de plannen worden uitgewerkt.

Zakelijke promotie
De activiteiten worden door Amsterdam gecombineerd met zakelijke promotie. De Verenigde Staten is de belangrijkste buitenlandse investeerder in de Amsterdamse Metropoolregio. Van de meer dan 2200 internationale bedrijven die de Metropoolregio Amsterdam telt, zijn 791 afkomstig uit de USA. Jaarlijks komen er zo’n 40 nieuwe Amerikaanse bedrijven bij vooral uit de ICT, financieel zakelijke, logistieke, life science en creatieve cluster. Ze dragen sterk bij aan werkgelegenheid, kennisinfrastructuur en talentontwikkeling conform de doelstellingen van de Amsterdam Economic Board. In de promotie van Nederland/Amsterdam richting de Verenigde Staten zit ook het zakelijke aspect. De metropoolregio telt momenteel meer dan 2200 internationale bedrijven waarvan 791 afkomstig uit de USA. Daarmee is de USA dus het belangrijkste investeerder. Jaarlijks groeit dat aantal met zo’n 40 nieuwe Amerikaanse bedrijven, veelal afkomstig uit de ICT, zakelijk financiële, creatieve en logistieke sector.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!