Holiday Inn Leiden en ECC Leiden versterken elkaarHoliday Inn Leiden en ECC Leiden versterken elkaar
Back Back Locaties

Holiday Inn Leiden en ECC Leiden versterken elkaar

24 mei 2016

Twee producten die elkaar versterken. Dat zijn Holiday Inn Leiden en ECC Leiden. Een jaar na de officiële opening van ECC Leiden blijkt de nieuwe hal in trek als locatie voor grote, middelgrote en zelfs meerdaagse nationale en internationale congressen en evenementen. Daar staat de ‘alles-onder-één-dak’ formule garant voor: eten, drinken, vergaderen en slapen kan er op één plek, zelfs voor congressen tot 2.000 personen.

ECC Leiden ging vorig jaar zomer officieel open na een jaar proefdraaien. Er was in Leiden grote behoefte aan een nieuwe, grote evenementenhal, na de sluiting van de Groenoordhallen. Holiday Inn maakte van de nood een deugd. De sporthal, die aan het vier sterren de luxe hotel grenst, werd omgetoverd tot een volwaardige evenementenhal.

Black box
Blikvanger in ECC Leiden is de grote ‘black box’ van 1.775 m²; een lege ruimte die naar eigen wens ingericht en aangekleed kan worden. De gemakkelijk te bedienen belichting geeft deze grote ruimte elke gewenste uitstraling. Overal kunnen bedrijfslogo’s, bedrijfsvisies of boodschappen geprojecteerd worden, zelfs op de muren van de hal, zo demonstreert Carmen Alvarez Perez, Director of Sales & Marketing, tijdens een rondleiding voor Events.
De grote plenaire ruimte kan door middel van railgordijnen desgewenst verdeeld worden in twee ruimtes, vertelt Reinier Heruer, Senior Sales Manager van ECC Leiden. ‘Dat biedt de mogelijkheid om naast de plenaire bijeenkomst bijvoorbeeld een cateringplein te bouwen of om de black box geschikt te maken voor kleinere, intieme bijeenkomsten.’

Vide en foyers
Een grote vide (431m²) doet dienst als balkon voor o.a. (VIP-)ontvangsten en er zijn twee ruime foyers (van 223 m² en 300 m²). Twee aansluitende boardrooms kunnen dienst doen als office rooms, secretariaat, pers- of opslagruimtes. De akoestiek in de hal is uitstekend. De zeven meter hoge wanden zijn voorzien van vijftien centimeter beplating met steenwol. Dit zorgt voor een goede isolatie van de ruimte en is bevorderlijk voor muzikale evenementen. De twaalf ruime nooduitgangen en vier leveranciersingangen garanderen een snelle doorstroming. De ruimte wordt verwarmd volgens de nieuwste energienormen en verlicht door milieuvriendelijke LED-verlichting. Alle technische basisfaciliteiten hangen in de trussen of zitten verborgen in de wanden. In deze grote ruimte zijn twee grote bars de enige vaste constructies.

Zakelijke en particuliere markt
Sinds de opening van ECC Leiden zijn er allerlei bijeenkomsten geweest, zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt: van paranormaal beurzen tot medische congressen, van vlooienmarkten tot muziekfeesten, van concerten en dancefeesten tot productpresentaties. Feesten zijn er mogelijk tot 2.500 personen, congressen tot 2.000 personen in theateropstelling en sitdown dinners tot 1.000 personen.

‘One-stop-shop’-formule
Het Holiday Inn Leiden en ECC Leiden versterken elkaar. Het hotel telt 200 kamers, veertien zalen en een sfeervol indoor garden restaurant met 600 stoelen. De grootste zaal biedt plaats aan 400 vergadergasten in theateropstelling en kan desgewenst gesplitst worden. Voor de deur bevindt zich een parkeerplaats voor 400 auto’s (Carmen Alvarez Perez: ‘In de weekenden eventueel uit te breiden met parkeerplaatsen van bedrijven uit de omgeving.’) en op het grasveld aan de achterzijde is ruimte om eventueel tenten te plaatsen voor hospitality doeleinden.

Reinier Heruer: ‘Door de combinatie van hotel en evenementenhal bieden we een ‘one-stop-shop’-formule: voor een meerdaags nationaal of internationaal congres hoeven gasten niet vervoerd te worden van de ene locatie naar de andere.’
Over transport gesproken: het hotel is met het openbaar vervoer in tien minuten te bereiken vanaf Centraal Station Leiden. Ook de verbindingen met de omgeving (het historische centrum van Leiden, Den Haag, Amsterdam, de bollenstreek en de Keukenhof) zijn uitstekend. En Schiphol ligt op nog geen half uur rijden. ECC Leiden is een aanwinst in locatieland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!