Holiday Inn Leiden – ‘The first one’Holiday Inn Leiden – ‘The first one’
Back Back Locaties

Holiday Inn Leiden – ‘The first one’

04 mei 2017

Het begon allemaal in 1952 in Memphis Tennessee. Een Amerikaanse ondernemer opende daar de deuren van het eerste Holiday Inn hotel. De reden: een teleurstellende familievakantie en de wens om dit voor de toekomst beter te regelen. Zo geschiedde, en in 1968 ging het inmiddels succesvolle concept de oceaan over… naar Leiden!

Het begin van Holiday Inn

Holiday Inn Leiden vestigde als eerste naam op dit continent. In de afgelopen jaren heeft het hotel zich ontwikkeld tot één van de bekendste viersterren hotels in de regio, telt het de meeste hotelkamers in Leiden en is het een belangrijk congrescentrum voor de omgeving. Sinds het ontstaan heeft Holiday Inn Leiden al vele renovaties ondergaan, maar tijdens al die ontwikkelingen is één ding nooit veranderd: de gastvrijheid.

De uitstraling van het hotel is informeel en vriendelijk. In het weekend biedt het hotel de mogelijkheid voor een familiebuffet. Hotelgast of niet, iedereen is welkom: een nog altijd populaire activiteit en niet meer weg te denken uit de Holiday Inn traditie. Door deze ‘huiselijke’ setting heb je als gast niet direct door dat het hotel onderdeel is van de wereldwijde keten IHG, InterContinental Hotels Group, waar ook hotels als het statige Amstel hotel en de Crowne Plaza hotels lid van zijn.

‘Pleasure doing business’

Ook zakelijke gasten hebben niets te klagen. Er is een refreshment corner aanwezig, waar iedere gast zich kan voorzien van de broodnodige tussendoortjes tijdens de meetings. Door de aansluiting van het Holiday Inn bij IHG, kunnen zij ook gebruik maken van een loyaliteitsprogramma dat wereldwijd bij 5000 hotels in te zetten is. Van gratis upgrades tot overnachtingen en van korting op de barrekening tot airmiles bij je favoriete luchtvaartmaatschappij; wie wat spaart die heeft wat. Daarnaast is er nog een zogenaamd Business Rewards programma. Iedere eventmanager of meeting booker die een ruimte reserveert in het hotel doet niet alleen zijn baas daar een groot plezier mee, maar ook zichzelf: je spaart namelijk voor prachtige geschenken wat toch een leuke bijkomstigheid is van dit werk.

Zo’n bijeenkomst regelen gaat heel eenvoudig. Er is keuze uit 10 vergaderzalen en 4 boardrooms met een capaciteit van 400 personen in de grootste zaal. Audiovisuele apparatuur is overal aanwezig en door het boeken van een vergaderarrangement weet je zeker dat er de hele dag door ook eten en drinken in overvloed is voor de gasten. Mocht dit niet genoeg ruimte bieden, dan is er in het naastgelegen ECC Leiden nog plaats tot ongeveer 1500 personen. Hiermee heeft Holiday Inn Leiden mogelijkheden te over en zijn zij in staat zich zowel op de nationale, als de grotere internationale congresmarkt te bewegen. Aan de locatie zal het in ieder geval niet liggen: centraal gelegen in de Randstad, dichtbij Schiphol, shuttle services van/naar station Leiden en ruime parkeergelegenheid bij het hotel.

Terug naar het begin

Een belangrijke renovatie staat op de planning. Ondanks dat de plannen nog in ontwikkeling zijn, kunnen we al wel onthullen dat ditmaal het hart van het hotel, het grote Garden restaurant waar alle kamers omheen zijn gebouwd, een nieuw jasje krijgt.
En de oplettende lezer heeft geconstateerd dat het volgend jaar tijd is voor een groot feest: het 50- jarig bestaan! Wij vermoeden dat we de komende tijd nog veel van ze gaan horen…

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!