Hoe versoepelen buurlanden maatregelen?Hoe versoepelen buurlanden maatregelen?
Back Back Nieuws

Hoe versoepelen buurlanden maatregelen?

20 april 2020

Heel voorzichtig beginnen landen om ons heen na te denken over het versoepelen van de maatregelen rondom Corona. De Nederlandse regering zal morgenavond wat meer duidelijkheid geven over het plan voor na 28 april. Hoe gaat dit in de rest van Europa?

Versoepeling

In steeds meer landen worden de strengste maatregelen teruggedraaid. Zo wordt bijvoorbeeld de volledige lockdown in Spanje versoepeld waardoor sommige werknemers weer aan de slag kunnen. Ook in Italië – het land dat we vanaf het begin toch met argusogen in de gaten houden – zijn naast de essentiële winkels inmiddels ook boekwinkels en kinderkledingwinkels open. In Denemarken mogen kinderen vanaf morgen weer naar school, in Noorwegen mag dat volgende week.

Grenzen open

In Oostenrijk overwegen ze zelf om in de zomer de grenzen te openen voor toeristen uit Duitsland en andere landen die het Coronavirus onder controle hebben, dat liet Elisabeth Koestinger, de minister van Toerisme afgelopen week weten.

Tussenpozen van twee weken

Hoewel ook in onze buurlanden de geldende maatregelen waarschijnlijk ook na eind april of mei verlengd zullen worden, worden de maatregelen wel geleidelijk versoepeld. In Oostenrijk gaat deze versoepeling steeds met tussenpozen van twee weken: eerst kleine winkels, dan de parken en dan de grotere winkels. Zo wordt er steeds gekeken of de maatregelen helpen. We wachten morgen af!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!