Hoe tackle je als ondernemer in de eventbranche de uitdagingen van 2023?Hoe tackle je als ondernemer in de eventbranche de uitdagingen van 2023?
Back Back Nieuws

Hoe tackle je als ondernemer in de eventbranche de uitdagingen van 2023?

08 september 2023

Inflatie, hoge energieprijzen, een pandemie én een personeelstekort: horeca-ondernemers staan voor grote uitdagingen. Zochten horeca-ondernemers eind 2019 nog ruim 23.000 krachten, eind 2021 stonden er 34.000 vacatures open in de branche. En dat getal blijft maar oplopen. Bovendien: met het vertrek van personeel de afgelopen jaren is er ook veel kennis en expertise verdwenen. Dat betekent: een extra probleem erbij. Gelukkig is er ook hoop, want voor ieder probleem is er ook weer een oplossing.

Digitaliseren én automatiseren kun je leren

Wist je dat in 2017 maar liefst 65% van de offerteaanvragen digitaal werd gedaan, tegenover 28% die telefonisch werd aangevraagd? Digitaliseren is dé manier om efficiënter te werken. Zo kun je je offertes digitaliseren, je boekhouding en tafelreserveringen, maar ook bijvoorbeeld je interne processen. Niet alleen levert dat meer omzet op, ook verhoog je de waardering van je klanten. 

Ook met digitale tools zoals e-mail moet je nog veel handmatig doen. Dat kost niet alleen veel tijd, het is ook nog eens foutgevoelig. En dat is nergens voor nodig: automatiseren scheelt je nóg meer tijd en frustratie. Automatiseer bijvoorbeeld het proces van factureren na een evenement of de standaard berichtgeving naar je klant voorafgaand aan een reservering. 

Sales sales sales

Met de juiste software kun je ervoor zorgen dat je klant zélf een offerte samenstelt én kun je inzetten op upselling, allemaal geautomatiseerd! En met de tijd die je daardoor overhoudt kun je ervoor zorgen dat je beter bereikbaar bent dan de concurrent!

Nog meer tips en tricks? 

Er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om je locatie bestendig te maken voor 2024. In deze whitepaper van MICE Operations krijg je een aantal nuttige inzichten, tips en tricks van ervaren professionals. Ontvang de whitepaper gratis!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!