Back Back Nieuws

Hilton Rotterdam steekt handen uit mouwen voor lokale goede doelen

27 oktober 2014
In het kader van de derde jaarlijkse Global Week of Service van Hilton Worldwide, die van 19 tot 25 oktober plaatsvond, hebben een aantal vrijwilligers van Hilton Rotterdam de handen uit de mouwen gestoken voor lokale goede doelen. Dienstverlening aan de gemeenschap is een traditie die onderdeel uitmaakt van de cultuur van Hilton Worldwide en het hele jaar door zetten de twaalf afzonderlijke merken met meer dan 4.200 vestigingen in de wereld zich in voor goede doelen. De activiteiten van Hilton Rotterdam maken onderdeel uit van dit wereldwijde initiatief waarin Hilton Worldwide met meer dan 3.000 projecten gedurende een week laat zien dat zij de gemeenschap waarin wij wonen, werken en reizen dient.

Kookkunsten
Vrijwilligers van Hilton Rotterdam hebben de leerlingen van VSO Herenwaard, een ZMLK school, een lesje koken gegeven. De chef-kok Stephan Groeneweg en een chef de partie van het Rotterdamse hotel gaven leerlingen van deze school een heuse kookworkshop. Zo werden de lekkerste cupcakes en clubsandwiches gemaakt. Leerlingen konden zo hun kookkunsten verbeteren. Ook hebben de chef-kok en een chef de partie tijdens deze Global Week of Service een middag pizzabakken georganiseerd voor de kinderen van Stichting Kinderopvang Vlaardingen in de keuken van het Hilton Rotterdam.

‘dan weet je waar je het voor doet’
‘Elke dag streven wij er bij Hilton Rotterdam naar om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Dienstverlening zit in ons DNA en daarom kunnen wij er ook zo van genieten als we zien dat de kinderen van Stichting Kinderopvang Vlaardingen een onvergetelijke middag hebben bij het pizzabakken in onze keuken,’ vertelt Jan Rutgers, general manager van Hilton Rotterdam. ‘Het is elk jaar weer fantastisch om te zien wat wij met duizenden collega’s wereldwijd kunnen betekenen voor de samenleving. Wanneer je het enthousiasme ziet van de leerlingen van de ZMLK school Herenwaard tijdens een kookworkshop, dan weet je waar je het voor doet.’

Voedselbank
Behalve leuke activiteiten voor kinderen, hebben alle medewerkers van Hilton Rotterdam ook eten ingezameld voor de voedselbank Rotterdam en kleding voor de kledingbank Rotterdam. Naast voedsel en kleding is ook speelgoed en elektronica ingezameld om geld op te halen voor de voedselbank.

Global Week of Service
Global Week of Service is het grootste jaarlijkse vrijwilligersinitiatief van Hilton Worldwide en brengt teamleden van het hoofdkantoor van Hilton Worldwide en van hotelvestigingen samen, met als doel de banden van het bedrijf met de gemeenschap te versterken en de wereldwijde teamgeest te bevorderen. Ga naar deze link om een korte video over de Global Week of Service te bekijken:



Foto: Jesse Kraal

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!