Hierop moet je letten bij het aanschaffen van een refurbished iPhone Hierop moet je letten bij het aanschaffen van een refurbished iPhone
Back Back Nieuws

Hierop moet je letten bij het aanschaffen van een refurbished iPhone

17 juli 2019

Een hoge vlucht

Het kopen van refurbished iPhones heeft in Nederland sinds enkele jaren een enorm hoge vlucht genomen. En dat is goed verklaarbaar, want refurbished iPhones hebben een aantal interessante voordelen vergeleken met het kopen van een compleet nieuwe smartphone. Het belangrijkste is dat een refurbished smartphone nagenoeg dezelfde functionaliteiten en snelheid heeft als een nieuw toestel, maar wel al snel 20 tot wel 30 procent voordeliger is in de aanschaf. Toch moet je, als je een gereviseerde iPhone wilt kopen, wel een aantal aandachtspunten goed in het oog houden. De belangrijkste zaken waar je bij de aankoop van refurbished iPhones op moet letten, vind je in dit artikel.

Controleer het toestel op de onderhoudsstaat

Wie een nieuwe smartphone koopt, wil natuurlijk wel een mobieltje dat schadeloos is. controleer de smartphone daarom meteen na ontvangst op eventuele schade. Met name belangrijk is om het scherm te controleren - zitten er geen barsten in? -, het touchscreen en de camera van jouw gereviseerde iPhone. Ook voor refurbished telefoons geldt bij een aankoop een garantietermijn, waar je aanspraak op kunt maken als het product niet voldoet aan wat je zou mogen verwachten. Bij zichtbare schade kun je het toestel dan ook gewoon terugsturen naar de verkoper en krijg je jouw centen terug!

Werken alle apps goed?

Zet de telefoon na ontvangst aan en controleer of de app's allemaal goed werken. Dat is per slot van rekening de belangrijkste reden om een smartphone te hebben: perfect werkende apps, waarmee je goed kunt internetten, jouw contacten feilloos en altijd kunt bereiken en - eventueel – leuke games mee kunt spelen.

Let op reserveonderdelen en updates

Van groot belang voor wie een gebruikte, gereviseerde iPhone koopt, is de garantie dat er nog reserveonderdelen verkrijgbaar zijn. Check daarom of de producent van jouw toestel, Apple, nog nieuwe reserveonderdelen voor het gereviseerde iPhone-toestel aanbiedt van het model dat je koopt.

Zorg voor extra accessoires om de levensduur te verlengen

Hoewel een refurbished iPhone voordeliger in de aanschaf is dan een nieuwe iPhone 9 of een iPhone 10, blijft de aankoop van dit soort toestellen een flinke investering. En daarom ben je hoe dan ook zuinig op jouw toestel. Zorg er daarom voor dat je sowieso een kwalitatief goed smartphonehoesje koopt dat past bij het type toestel van jouw mobiel. En leg je toetel nooit in de buurt van (warme) vloeistoffen, zoals een kop koffie of thee neer, om

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!