Het Turfschip Etten-Leur zet deuren gastvrij open voor Oekraïners Het Turfschip Etten-Leur zet deuren gastvrij open voor Oekraïners
Back Back Nieuws

Het Turfschip Etten-Leur zet deuren gastvrij open voor Oekraïners

20 juli 2022

Terwijl de oorlog in hun thuisland voortduurt, proberen de gevluchte Oekraïners hier in Nederland een leven op te bouwen. Naast leven en zorgen voor elkaar is weer aan het werk gaan een belangrijk onderdeel daarvan. Begin april heeft hotel- en evenementenlocatie Het Turfschip Etten-Leur daarom haar deuren gastvrij geopend voor de opvang van een groep Oekraïense vluchtelingen, voornamelijk gezinnen.

In hele korte periode is het hotel en een aantal vergaderruimtes geschikt gemaakt voor (tijdelijke) opvang. Een plaats waar een groep mensen met een grote verscheidenheid aan opleiding en achtergrond veilig verblijft. Al snel werd duidelijk dat stilzitten voor de Oekraïense gasten geen optie is.- Inmiddels zijn ze bijna allemaal aan het werk: bij een supermarkt, in de logistiek of in de horeca. Ook is een deel aan het werk gegaan bij Het Turfschip zelf. Dit kwam goed uit, omdat er moeilijk aan medewerkers te komen is.

Kansen bieden: Taverna Igor

Ruud Hoondert, exploitant van Het Turfschip Etten-Leur, vertelt dat als je deze nieuwe collega’s een kans geeft, ze die met beide handen aannemen. Een mooi voorbeeld is chef-kok Igor Bochev en zijn vrouw Katharina. Zij zagen de goed geoutilleerde keuken en restaurant van Taveerne Gaston (gevestigd in Het Turfschip) en al snel kwam hier een nieuw concept uit voort; Taverna Igor, een Oekraïens restaurant.

Igor bereidt dagelijks de maaltijden voor alle tijdelijke ‘bewoners’ waarbij ook mensen van buitenaf kunnen aanschuiven onder de noemer: 'eten wat de pot schaft'. Op vrijdag pakt Igor uit met een Oekraïens viergangendiner waarbij zijn echtgenote als gastvrouw fungeert. Katharina is op basis van haar ruime ervaring inmiddels aangesteld als horecamanager.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!