Het Scheepvaartmuseum maakt ADE debuutHet Scheepvaartmuseum maakt ADE debuut
Back Back Nieuws

Het Scheepvaartmuseum maakt ADE debuut

20 augustus 2018

Naast de reeds aangekondigde evenementen in het Centraal Station met Joris Voorn en Charlotte de Witte heeft het Amsterdamse Audio Obscura Stephan Bodzin uitgenodigd voor een uniek evenement tijdens Amsterdam Dance Event 2018. Zoals te verwachten bij Audio Obscura vindt het evenement plaats op een locatie die nog niet eerder gebruikt is tijdens Amsterdam Dance Event, Het Scheepvaartmuseum.

Vier uur durende live set

Het Scheepvaartmuseum is bekend vanwege de grote binnenplaats die ideaal is voor evenementen. Op 19 oktober zal Audio Obscura die binnenplaats omtoveren tot een ware club met hoogwaardige geluidsinstallatie en tot in de puntjes uitgewerkte productie. Stephan Bodzin zal de hoofdzaal op zich nemen met een exclusieve vier uur durende set, iets wat Bodzin nog nooit eerder heeft klaargespeeld.

Live sets van deze lengte zijn zeldzaam in de wereld van elektronische muziek, maar Stephan Bodzin lijkt de aangewezen persoon om deze taak op zich te nemen. Met een arsenaal aan originele muziek, inclusief vier albums en remixes voor Depeche Mode, Pan-Pot en Tale of Us en ongekende stamina achter de draaitafels zou het voor de Duitser geen probleem moeten zijn om de avond vol te draaien.

Lokale held Patrice Bäumel treedt op voor Stephan Bodzin en is met zijn reeds zeer succesvolle jaar de perfecte lokale partner. Bäumel bracht in 2018 onder meer muziek uit op Afterlife. Nicolas Masseyeff en Luna Semara nemen de tweede zaal voor hun rekening. 

Sea of Tranquility

Ten tijde van het evenement wordt in Het Scheepvaartmuseum de ‘Sea of Tranquility’ installatie van Hans Op de Beeck tentoongesteld. ‘Sea of Tranquility’ is een totaal-ervaring bestaande uit film en exhibitie, inclusief een lichtgevend modelschip, levensechte beeldhouwwerken en meubels. De installatie wekt een duister en raadselachtig beeld op van een mythisch schip en toont een toekomstvisie vol bewondering en verachting.

Foto: Alexander Sporre

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!