Het prille begin van de weg terugHet prille begin van de weg terug
Back Back Nieuws

Het prille begin van de weg terug

22 april 2020

De basisscholen mogen over twee weken weer open, kinderen krijgen meer bewegingsvrijheid en er mag door bepaalde doelgroepen weer gesport worden. Voorzichtige lichtpuntjes die laten zien dat we langzaam uit de lockdown kruipen die hoort bij het Coronavirus. Voor de evenementenbranche verandert er helaas nog niet veel: de maatregelen voor het samenkomen van grote groepen mensen zijn verlengd tot 1 september. ‘Het prille begin van de weg terug', zo opende minister-president Rutte de persconferentie van dinsdagavond 21 april.

In kleine stapjes uit de lockdown

De maatregelen die nu nog niet verruimd kunnen worden, blijven gelden tot 20 mei. Het kabinet wil daarmee geen risico’s lopen zodat een tweede golf voorkomen kan worden. Voor een verdere versoepeling is het te vroeg. ‘We ontkomen er nu niet aan dit offer te brengen. Liever nu voorzichtig dan achteraf spijt’, zei Rutte.

Horeca en evenementen

Voor evenementen met vergunning- of meldplicht is het verbod verlengd van 1 juni tot 1 september. Voor de horeca – waaronder ook theaters, musea en bioscopen – zijn de maatregelen van 28 april verlengd tot 20 mei.

Creativiteit

Er is nog hoop dat de kleinere zakelijke evenementen wel weer sneller mogen plaatsvinden. Laten we hopen dat er bij de volgende persconferentie een verspoeling hiervoor komt te gelden, en dat de evenementenmarkt met al haar creativiteit kan laten zien wat er allemaal mogelijk is!

Het kabinet zal op of rond 20 mei opnieuw beslissen of er na 20 mei meer ruimte is voor versoepeling.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!