Back Back Nieuws

Het Oerwoudt: DJ's draaien voor goed doel

15 januari 2016
30.000 bomen aanplanten in het regenwoud, dat is het doel van HET OERWOUDT. De Zware Jongens en Crossovers slaan op zaterdag 30 januari de handen in één met Stichting Monkey Business in Het Sieraard te Amsterdam. Deze nacht belooft, volgens de organisatie, onvergetelijk te worden: 'een dikke techno line up met internationale helden als 2000 and One, Joran van Pol en Man With No Shadow, maar ook balloncreaties van Micha de Haan, kunst van resthout, draadinstallaties, videomappingshows en nog meer apenstreken ten behoeve van het goede doel.'

Bosbranden
In oktober 2015 hebben er vreselijke bosbranden gewoed op Borneo en Sumatra, de ergste ooit wereldwijd. Om te helpen het regenwoud te restaureren werken deze drie partijen, de dj’s en de artistieke programmering belangeloos mee. Met de opbrengst van HET OERWOUDT 30.000 nieuwe bomen geplant op Sumatra. HET OERWOUDT is met ‘DT’ omdat het onvoltooid tegenwoordige tijd is. Er moet nog veel gebeuren en met dit benefiet-event dragen zij hun steentje bij aan de restauratie van het regenwoud.

Line up
Verdwaal in de Blacklight Jungle, laat je zegenen in de Monkey Temple en dans gezegend verder op 2000 and One, Joran van Pol, Man With No Shadow, Ici Sans Merci, Bram Fidder en Melon. 30 januari is Het Sieraad helemaal overwoekerd door groene kunst, bizarre apenstreken en een extravagante lichtshow. De Zware Jongens, Crossovers en Stichting Monkey Business staan er om bekend meer dan alleen goede muziek te bieden, deze combinatie belooft een wonderlijke belevenis te worden. Monkey Business organiseert ook jaarlijks Save Me @ The Beach in Woodstock om aandacht te vragen voor het behoud van orang-oetans op Borneo en Sumatra.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!