Back Back Nieuws

Het muZIEum en Wereldkoks maken leuk dagje uit in Nijmegen

17 januari 2013
In het muZIEum, ervaringsmuseum over zien en niet zien, ga je op reis in het donker. En deze zintuigelijke reis kun je vanaf januari ook voortzetten bij Wereldkoks. Daar ga je namelijk op culinaire wereldreis tijdens een kookworkshop. Beide organisaties vinden het sociale aspect heel belangrijk. Het muZIEum zorgt ervoor dat mensen met een visuele beperking een gelijkwaardige plaats krijgen in de maatschappij. En Wereldkoks stimuleert mensen die nét de aansluiting missen met de arbeidsmarkt, de stap te maken naar een beroepsopleiding en/of betaald werk. De kosten voor het arrangement zijn € 44,50 per persoon inclusief entree het muZIEum en 3 uur durende kookworkshop.

Zintuigen
In het muZIEum in Nijmegen ga je op reis in de absolute duisternis. Onder begeleiding van een blinde gids ervaar je wat het is om niet te zien en wat de mogelijkheden zijn. Daarbij gebruik je al je zintuigen. Veel mensen maken van het bezoek aan het muZIEum een onderdeel van een dagje uit. De samenwerking met Wereldkoks maakt het dagje uit compleet.

Kookworkshop
Na de reis door het donker kunnen mensen een culinaire wereldreis maken bij Wereldkoks. Samen met de Wereldkoks maak je tijdens de kookworkshop heerlijke exotische recepten. Je wisselt allerlei culinaire weetjes en keukengeheimen uit. En natuurlijk eet je de zelfbereide gerechten op. En ook hierbij zijn de zintuigen, net zoals in het muZIEum, belangrijk.

Eigen plek
Zowel het muZIEum als Wereldkoks vinden het belangrijk dat mensen een eigen plek krijgen in de maatschappij. Het muZIEum zet blinden in als expert en wil vooral mensen  de mogelijkheden laten zien van mensen met een visuele beperking. Ook Wereldkoks stimuleert mensen die moeilijk een plek kunnen vinden op de arbeidsmarkt door hen ervaring aan het bieden en kans op een betaalde baan. Het arrangement wat muZIEum en Wereldkoks dan ook samen brengen, geeft mensen de kans om op een sociale manier een leuk dagje uit te maken.

Foto: muZIEum/wereldkoks

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!