Het grootste rondreizende Food Festival in aantochtHet grootste rondreizende Food Festival in aantocht
Back Back Nieuws

Het grootste rondreizende Food Festival in aantocht

17 januari 2017

Rondreizend Festival TREK zal komende zomer voor de vierde keer op rij stadsparken door het hele het land omtoveren tot openluchtrestaurants. Na het overweldigende succes van vorig jaar, met ruim 295.000 bezoekers, zal het grootste food festival van Nederland tussen 11 mei en 10 september 2017 in negen steden te bezoeken zijn. Rotterdam, Maastricht, Nijmegen, Utrecht, Eindhoven, Enschede, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag kunnen met de komst van festival TREK weer rekenen op een perfecte mix van lekker eten & drinken gecombineerd met een grote variëteit aan theater, kleinkunst en live muziek; waarbij TREK voornamelijk een podium biedt aan getalenteerde, opkomende muzikanten en kleinkunstenaars. Ook kun je je hart ophalen in één van de oude kermisklassiekers. De officiële opening van het food truck seizoen en de aftrap van de landelijke tour vindt plaats in het weekend van 11 t/m 14 mei in het Vroesenpark in Rotterdam. Het festival, dat onder leiding staat van de ‘BurgeRmeester van TREK’, is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden.

Festival TREK verrast

Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele foodtrucks, proef verrassende gerechten of waag je aan de smaakvol bereide insecten. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een zomer lang getrakteerd. Bij de speciaalbier bus, en de uitgebreide wijn- en cocktailbars kan de dorst gelest worden.

Festival TREK, meer dan alleen lekker eten en drinken

Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan Festival TREK compleet. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen een podium in de kamer van de ‘BurgeRmeester van TREK’. Een theaterkaravaan trekt door het park om bezoekers te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor plezier. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.

Festival TREK programma 2017

 

image

Festival TREK, voor jong & oud

Naast de grote variëteit aan eten, drinken en vermaak is er ook aan de kleinste TREK bezoeker gedacht met o.a. een kindertheater, kookworkshop en oud Hollandse spelletjes.

BurgeRmeester van TREK

Het festival wordt geleid door de ‘BurgeRmeester van TREK’, hij zal het TREK festivalseizoen op 11 mei in Rotterdam officieel openen. “Ik kijk er enorm naar uit om aankomend festivalseizoen met mijn dorpje weer neer te strijken in de mooiste stadsparken van ons land en samen met mijn bezoekers Bourgondisch te genieten. Dit jaar aangevuld met een nog grotere verscheidenheid aan cultureel genot en oude kermisklassiekers” aldus de BurgeRmeester van TREK. Festival TREK is gratis toegankelijk, er wordt uitsluitend een vergoeding gevraagd voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival glas. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers hiervoor eenmalig een bijdrage van € 2,50 waarna het festival ‘glas’ bij iedere bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’ exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.

Fotocredits: Peter Lodder

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!